Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απάντηση της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας στο δελτίο τύπου του Υπ. Οικ. σχετικά με την παράταση των δηλώσεων

Απάντηση της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας στο δελτίο τύπου του Υπ. Οικ. σχετικά με την παράταση των δηλώσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Προς
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοιν
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Ο.Ε.Ε.

 
Πύργος, 16/07/2019

Κύριε υφυπουργέ, με έκπληξη (για να χρησιμοποιήσουμε μια κόσμια λέξη) διαβάσαμε το δελτίο τύπου που συνέταξε το υπουργείο σας όπου καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις δηλώσεις καθώς θέλει να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους, σοβαρού, συνεπούς και αξιόπιστου απέναντι στους πολίτες του.

Κύριε υφυπουργέ, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που στέλνει λάθος βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους και τους αναγκάζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που δεν έχει θεσπίσει υποχρεωτική ημερομηνία έναρξης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που έχει ένα σύστημα τάξις που παραπαίει με το παραμικρό χρόνια τώρα, χωρίς να διορθώνεται με τίποτα, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που βγάζει εκκαθάριση του ΕΦΚΑ για το 2018 λίγες μόνο μέρες πριν λήξουν οι φορολογικές δηλώσεις όπου πρέπει να τροποποιηθούν και οι υποβληθείσες δηλώσεις, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που ανοίγει όσο πιο πολλές πλατφόρμες μπορεί, μέσω τάξις, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των λογιστών – φοροτεχνικών, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που στηρίζεται στα πρόστιμα που θα εισπράξει από τη μη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Δεν μας ενδιαφέρει αν είστε νέα κυβέρνηση, μας ενδιαφέρει ο σεβασμός που δείχνετε προς το πρόσωπό μας. Δεν φροντίσατε καν να εξαιρέσετε τη Χαλκιδική από το δελτίο τύπου σας και αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργείου.

Ως υπουργείο πρέπει να εξασφαλίσετε την ομαλή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθ’ όλη  τη διάρκεια της περιόδου υποβολής και, αφού επιτευχθεί αυτό, μπορούμε να μιλήσουμε για σοβαρά, συνεπή και αξιόπιστα κράτη. Μέχρι τότε έχουμε πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε.

Θα συμφωνήσουμε βέβαια στο τελευταίο σημείο. Αυτό που λέει, «εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές». Σας είχαμε προειδοποιήσει και πέρυσι, μέσω επιστολής μας, όταν είχαν γίνει λάθη στις βεβαιώσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Χάσατε τότε και τους συνεπείς φορολογούμενους, που έρχονταν πρώτοι να φτιάξουν τις δηλώσεις τους. Επαληθεύτηκε πάλι φέτος, με νέα λάθη στις βεβαιώσεις των ένστολων.

Ας γίνει πρώτα η Ελλάδα σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο κράτος απέναντι στους πολίτες του και μετά ας έχει τέτοιες απαιτήσεις.

Ελπίζουμε σε μία καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.
 


Με τιμή,

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης