ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή μία εξαίρετη έμπορος του Βόλου

εφυγε-από-τη-ζωή-μία-εξαίρετη-έμπορος-τ-308580

Τελευταίο αντίο στην Αικατερίνη Βελέντζα

Μία από τις πιο παλιές εμπόρους του Βόλου έφυγε χθες από τη ζωή. Πρόκειται για την Αικατερίνη Βελέντζα που η επιχείρησή της με χαλιά, μοκέτες και ξύλινες επενδύσεις φέρει ταμπέλα από το 1908.

Η δραστήρια έμπορος, η εξαίρετη μητέρα έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών. Από τον γάμο της απόκτησε δύο παιδιά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει έξι εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλιπούσα μέχρι και τους τελευταίους μήνες είχε διαύγεια πνεύματος και διακρινόταν για τις ικανότητες διοίκησης που είχε.

Η Αικατερίνη Βελέντζα ανέλαβε την επιχείρησή της από τους γονείς της και πέτυχε γρήγορα να την εξελίξει και να της δώσει τη σημερινή της μορφή.

Ήταν ο σπινθήρας νους μίας εταιρείας που συνεχίζει ακόμη και σήμερα παρά τη κρίση μία επιτυχημένη πορεία στον Βόλο καθώς τα ηνία έλαβαν από εκείνη ο γιος της Ρήγας Βελέντζας και ο εγγονός της Γιάννης που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Η 95χρονη καταγόταν από οικογένεια φρουτέμπορα που φαίνεται ότι είχε κληρονομήσει και τις ικανότητες του εμπορίου. Όμως, η ίδια έκανε βήματα παραπέρα και απογείωσε την οικογενειακή εταιρεία που είχε μία από τις πρώτες εγγραφές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ηλκε τη καταγωγή της από την Πορταριά και διέμενε με τα παιδιά της και τα εγγόνια της στον Βόλο. Άνθρωποι που τη γνώρισαν είπαν ότι ήταν πολύ δραστήρια, ολιγόλογη και σκωπτική.

Συνέχισε να είναι δραστήρια μέχρι και στο τέλος της ζωής της και πάντοτε η οικογένειά της τη συμβουλευόταν.

Πέραν των ικανοτήτων της στο εμπόριο διακρινόταν και για τα φιλάνθρωπα συναισθήματα που είχε καθώς ήταν αρωγός του Γηροκομείου Βόλου.

Γενικότερα ως άνθρωπος ήταν πολύ δοτική. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου