ΑΛΜΥΡΟΣ

Υψηλές πληρότητες σε Αχίλλειο και Πτελεό

υψηλές-πληρότητες-σε-αχίλλειο-και-πτε-416145

Σε φουλ τουριστική σεζόν τα καταλύματα στα θέρετρα

Πληρότητα στο 100% στα καταλύματα των παραθαλάσσιων προορισμών του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού. Σε Αχίλλειο και Πτελεό όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι πλήρη. Ικανοποιητική είναι και η κίνηση στην Αμαλιάπολη. Ωστόσο η κατανάλωση είναι αισθητά πεσμένη.

Στο Αχίλλειο η παρουσία ξένων επισκεπτών είναι ιδιαίτερα αισθητή. Γερμανοί Αυστριακοί, αλλά και Ρουμάνοι και Βούλγαροι επισκέπτονται την περιοχή με ιστιοπλοϊκά σκάφη και δίνουν άλλο αέρα στον πανέμορφο τουριστικό προορισμό.

Ωστόσο, οι Έλληνες παραθεριστές και κυρίως εκείνοι που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Μαρκάκης λέει ότι οι τουριστικές αγορές του εξωτερικού καταγράφουν άνοδο, αντίθετα με τις εγχώριες αγορές.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή με ιστιοπλοϊκά σκάφη ή νοικιάζουν ιστιοφόρα στο Αχίλλειο. «Οι τουρίστες διανυκτερεύουν στην περιοχή ένα με δύο βράδια. Είναι διπλάσιοι από τους ντόπιους κατοίκους», σημειώνει ο ίδιος.

Εντύπωση όμως προκαλεί η απουσία Ελλήνων παραθεριστών. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον εγχώριο τουρισμό. Ακόμη δεν μας έχουν επισκεφθεί Αχιλλειώτες που μένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και γενικότερα παραθεριστές που διατηρούν τις εξοχικές τους κατοικίες εδώ», επισήμανε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες άτομα περνούν καθημερινά από το Αχίλλειο για να ταξιδέψουν με τουριστικά σκάφη στις Β. Σποράδες. Γεμάτα λεωφορεία από την Κατερίνη μεταφέρουν συνεχώς Πολωνούς, Τσέχους και Ρουμάνους. Το πρωί πηγαίνουν στη Σκιάθο και το βράδυ επιστρέφουν.

«Η κίνηση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και είναι ικανοποιημένοι και οι ιδιοκτήτης των σκαφών. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στο λιμάνι. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης που ζουν από τον τουρισμό», προσθέτει ακόμη.

Αντίστοιχα το Πηγάδι Πτελεού πλημμυρίζει από κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές η εικόνα είναι διαφορετική. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεού Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης λέει: «Έχουμε και Έλληνες τουρίστες και ξένους που μας επισκέπτονται με κότερα».

Ωστόσο, είναι περιορισμένη η κατανάλωση. «Οι καταστηματάρχες δεν είναι ικανοποιημένοι. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος και δεν επισκέπτεται τα μαγαζιά», επισημαίνει.

Συγκεκριμένα στην περιοχή κάνουν διακοπές Γερμανοί, Αυστριακοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ούγγροι.

Τα τελευταία χρόνια στο τουριστικό θέρετρο έχουν παρουσιαστεί και αρκετοί Ρώσοι. Υπήκοος Ρωσίας λειτουργεί στην περιοχή 25 ενοικιαζόμενα δωμάτια γεγονός που φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ο κ. Παπαδογιάννης λέει ότι για όλο τον Αύγουστο τα δωμάτια είναι κλεισμένα, όμως η κατανάλωση παραμένει αισθητά περιορισμένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου