ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρώτο κουδούνι την Τετάρτη και στα σχολεία της Μαγνησίας

πρώτο-κουδούνι-την-τετάρτη-και-στα-σχο-383821

Αγιασμός σχολικής χρονιάς και τρισάγιο στη μνήμη της Σεραΐνας στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Το πρώτο σχολικό κουδούνι, που θα σημάνει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και της Μαγνησίας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς είναι έτοιμοι για την έναρξη των μαθημάτων και την παραλαβή των σχολικών βιβλίων, που θα διανεμηθούν αμέσως μετά την τελετή των Αγιασμών στις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Ο επίσημος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2019 – 2020 για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 π.μ., στον προαύλειο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, παρουσία του διευθυντή Εκπαίδευσης Γεωργίου Πολύζου. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Στη συνέχεια ο διευθυντής Εκπαίδευσης θα παραστεί και στην τέλεση Αγιασμού του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς στις 10.30 π.μ.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου και θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του όμορου 4ου Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Σωκράτη Σαβελίδη στον Αγιασμό θα εγκαινιαστεί και το λεωφορείο που αγοράστηκε για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του «Μαραθωνίου αγάπης για τον συμμαθητή με αναπηρία». Το λεωφορείο παραλήφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και από φέτος αναμένεται να διασφαλίσει τις απρόσκοπτες μετακινήσεις των μαθητών με αναπηρίες στις εξωσχολικές δράσεις.

Αγιασμός και τρισάγιο στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Σε βαρύ κλίμα θα τελεστεί ο Αγιασμός των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Πρόκειται για το σχολείο που θρηνεί την απώλεια της 13χρονης μαθήτριας Σεραΐνας, η οποία βρήκε τραγικό τέλος όταν εκτοξεύτηκε από το παιχνίδι «χαλί» στην αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού.

Η Σεραΐνα θα φοιτούσε φέτος στη β’ τάξη του Γυμνασίου και τόσο οι καθηγητές, όσο και οι συμμαθητές της δεν έχουν συνέλθει από το σοκ της απώλειας της 13χρονης, που δεν θα είναι πλέον ανάμεσά τους.

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη της 13χρονης.

Από τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκο έγινε η ακόλουθη δήλωση για το τραγικό συμβάν: «Καθώς παρήλθαν τα πρώτα δραματικά εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό συμβάν, θέλω να πω ότι είναι ανείπωτη η θλίψη και άφατη η οδύνη όλων μας. Χάθηκε τόσο άδικα και αδόκητα ένα νέο κορίτσι. Είναι χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί παρόμοιο τραγικό περιστατικό με αυτό της 30ής Αυγούστου, που συγκλόνισε τον Δήμο μας, αλλά και το πανελλήνιο. Εστω και τώρα, μετά την τραγωδία, θα είναι μεγάλο κέρδος να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά τέτοια απώλεια νέου ανθρώπου. Με τη μέγιστη αυστηροποίηση των κανόνων ασφαλείας, την ενδελεχή και εξαντλητική εξέτασή τους και τη θέσπιση νέων, εφόσον χρειαστεί, από την κεντρική διοίκηση της Πολιτείας. Να απευθύνω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της Σεραΐνας και στους δικούς της ανθρώπους. Μακάρι ο χρόνος να καταφέρει να απαλύνει κάπως, κάποτε τον πόνο τους».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου