ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ζεσταίνουν… μηχανές αυτοκίνητα αντίκες για το Ράλι Ολύμπου

ζεσταίνουν-μηχανές-αυτοκίνητα-αντί-355758

Σπουδαίο αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό δρώμενο το ράλι, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου

Ζεσταίνουν… μηχανές κλασικά οχήματα αντίκες από όλη την Ελλάδα ενόψει του 8ου ιστορικού ράλι Ολύμπου 2019, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου σε Λάρισα και Βόλο. Περί τα 70 ιστορικά αυτοκίνητα θα βγουν στον δρόμο σε αγώνες ακριβείας, που μετρούν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας ότι παρά τα… χρονάκια τους όχι μόνο δεν… σκούριασαν, αλλά μπορούν ακόμη να κυκλοφορούν περήφανα και καλοδιατηρημένα στους δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το φετινό ράλι Ολύμπου έρχεται να συμπέσει και με μια θετική συγκυρία για το καθεστώς που διέπει το κλασικό αυτοκίνητο που με κοινές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους των τελευταίων χρόνων «εκδιώχθηκε» από τους δρόμους. Η κυβέρνηση επανεξετάζει το καθεστώς κυκλοφορίας τους που θα δώσει χρώμα άλλης εποχής στο αστικό τοπίο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου, Τέλη Δουλόπουλο «το καθεστώς που διέπει το κλασικό αυτοκίνητο δείχνει να ξεμπλοκάρει. Με εγκυκλίους και ΚΥΑ η κυκλοφορία των κλασικών οχημάτων έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια σε μόλις μία φορά την εβδομάδα στους δρόμους εντός νομού και συγκεκριμένα, μόνο κάθε Σάββατο. Αν κάποιος θελήσει να πάει το όχημά του στο συνεργείο μπορεί να το κάνει μόνο κάθε Τρίτη!», αναφέρει ο κ. Δουλόπουλος.

Οι φίλοι των κλασικών οχημάτων έχουν ήδη θέσει το πρόβλημα που συνιστά η ουσιαστική «εξαφάνιση» των κλασικών αυτοκινήτων από τους δρόμους, υπόψη της νέας κυβέρνησης που φέρεται να έχει αφουγκραστεί το θέμα και να ετοιμάζεται να αλλάξει το καθεστώς, παράλληλα με τον επανέλεγχο των κλασικών οχημάτων μετά το 1969 προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζονται ιστορικά.

Το κλασικό – ιστορικό αυτοκίνητο έχει χιλιάδες λάτρεις σε όλη τη χώρα και στον Βόλο. Για τους ιδιοκτήτες τους δεν είναι απλώς… λαμαρίνες αλλά μοναδικά κομμάτια με τα οποία πολλές φορές «δένουν» σημαντικές στιγμές της ζωής τους ή έχουν για τους ίδιους ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Η σημαία της εκκίνησης πέφτει από τον Βόλο

Αυτή η σχέση που υπάρχει μεταξύ του οδηγού και της αντίκας θα κυριαρχήσει στο 8ο ιστορικό ράλι Ολύμπου 2019, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλία.

Το ράλι διοργανώνεται από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μαγνησίας, το Δίκτυο Περραιβία, τον Δήμο Λαρισίαων, τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας, τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ – ΦΙΛΠΑ.

Και φέτος η εκκίνηση των κλασικών οχημάτων θα γίνει από τη Λάρισα με κατεύθυνση τον Βόλο, όπου στην παραλία της πόλης, μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί οι λάτρεις του ιστορικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από μοναδικά οχήματα της δεκαετίας του ‘60 που συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, καλοδιατηρημένα.

Στο ράλι αναμένεται να λάβουν μέρος περί τα 70 οχήματα και πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και τρία πληρώματα από τον Βόλο.

Το σήμα της εκκίνησης του ράλι θα δοθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο Volos Palace όπου θα διανυκτερεύσουν τα πληρώματα των οχημάτων. Από τον Βόλο, τα ιστορικά οχήματα θα κατευθυνθούν μέχρι την Αγριά και από εκεί μέχρι το Τρίκερι, θα επιστρέψουν Μηλιές όπου θα παρατεθεί γεύμα και μέσω του Βόλου, το ράλι θα τερματίσει στη Λάρισα.

«Ο αγώνας έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τα ράλι ταχύτητας. Πρόκειται για αγώνες ακριβείας που μάλιστα μετρούν και στο πρωτάθλημα», σημειώνει ο κ. Τέλης Δουλόπουλος.

Αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό δρώμενο

Σύμφωνα με τον κ. Δουλόπουλο πρόκειται αθλητικό και ταυτόχρονα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής δρώμενο. «Κάθε χρόνο ακολουθούμε και μία διαφορετική διαδρομή. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν πανέμορφα τοπία, την ιστορία των τόπων απ’ όπου διέρχονται και τον πολιτισμό τους όπως επίσης και τους ανθρώπους τους που υποδέχονται τα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη», περιγράφει ο πρόεδρος της ΛΕΚΟ Βόλου.

Φέτος με τη διαδρομή μέσα από τη Θεσσαλία θα γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πανέμορφης περιφέρειας που θα τύχουν μεγάλης τουριστικής προβολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου