ΛΑΡΙΣΑ

Συνέλαβαν τον αρχαιοκάπηλο αστυνομικό στη Λάρισα

συνέλαβαν-τον-αρχαιοκάπηλο-αστυνομι-357159

Άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική και έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, συνελήφθησαν για την μεγάλη σπείρα αρχαιοκαπήλων που έκαναν λαθρανασκαφές σε αγροτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας. Έτσι, ο αριθμός των συλληφθέντων έφτασε τους 13.

Ο αστυνομικός, που φέρεται ότι ενεπλάκη μόνο σε μία λαθρανασκαφή, αλλά και οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής Λάρισας. Οι συνολικά 13 συλληφθέντες ηλικίας 32 ως 63 χρόνων από περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Λάρισας μετά από πολύμηνη έρευνα της, αλλά ταυτοποιήθηκαν και άλλοι οκτώ που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Η πολυμελής σπείρα, που δρούσε από τις αρχές του 2018, έκανε παράνομες ανασκαφές με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων και άλλων οργάνων, ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους! Σε 19 σπίτια, ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έναν αποθηκευτικό χώρο των μελών της σε περιοχές της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Αττικής, βρέθηκαν πλήθος αρχαία αντικείμενα και νομίσματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας των Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και νεότερων χρόνων, 18 συσκευές ηλεκτρονικής ραβδοσκοπίας και ανίχνευσης μετάλλων και δέκα ραβδοσκοπικές βέργες.

Ακόμη, είχαν κατασχεθεί τρεις φορητοί ασύρματοι, μια φορητή συσκευή GPS, ένα πιστόλι κρότου στο οποίο είχε γίνει μετατροπή και έγινε πυροβόλο, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 184 φυσίγγια διαφόρων τύπων, δυο σπάθες, ένα στιλέτο, ένα μαχαίρι, ένα υπολογιστής, 21 κινητά και διαφορά σκαπτικά μηχανήματα.

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου