ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσμός η γιορτή κρασιού Ν. Αγχιάλου

θεσμός-η-γιορτή-κρασιού-ν-αγχιάλου-409300

Απόψε εμφανίζονται οι Ζαφείρης Μελάς και ο Ματθαίος Γιαννούλης

Τη δεύτερη μέρα διανύει η φετινή γιορτή κρασιού που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» με τη συνεργασία φορέων της Νέας Αγχιάλου και ολοκληρώνεται μεθαύριο Σάββατο 17 Αυγούστου.

Η δεύτερη μέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού, σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα ξεκινήσει με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά» συνοδεία του παραδοσιακού σχήματος στο οποίο συμμετέχουν: ο Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), ο Νίκος Κερασιώτης (κλαρίνο), η Αναστασία Λύτρα (κρουστά), ο Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο) και η Μαρίνα Σαμαρά – Μπαρούτα.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ο γνωστός τραγουδιστής Ζαφείρης Μελάς και ο Ματθαίος Γιαννούλης με το επιτελείο του. Μία μουσικοχορευτική βραδιά με πολύ κέφι και χορό (Τιμή εισόδου 7 ευρώ).

Αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου θα τραγουδήσει αγαπημένες επιτυχίες η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή. Μαζί της ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Τιμή εισόδου 10 ευρώ.

Μεθαύριο Σάββατο 17 Αυγούστου θα εμφανιστεί ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς. Μαζί του θα εμφανιστούν η Έλενα Δομάζου και η Τραϊνα. Τιμή εισόδου 6 ευρώ.

Στην Γιορτή Κρασιού προσφέρεται δωρεάν το φημισμένο κρασί του συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου, ενώ κάθε βράδυ οι πόρτες θα ανοίγουν στις 8:00 μ.μ. Στη διοργάνωση 59η γιορτή της Νέας Αγχιάλου φέτος συμμετέχουν ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», ο Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά», ο Αθλητικός Όμιλος «Πύρασος» και η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μουσικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8:00 το βράδυ και στις 9:00 το βράδυ αρχίζουν οι συναυλίες με τους παραπάνω γνωστούς καλλιτέχνες. Η πρώτη «Γιορτή Κρασιού» οργανώθηκε το 1960 με πρωτοβουλία της τότε κοινότητας Νέας Αγχιάλου και σήμερα είναι ένας θεσμός πλέον για την περιοχή, με πανελλήνια εμβέλεια. Πάντα στην Γιορτή Κρασιού επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Σημαντική παράμετρος στην φετινή 59η Γιορτή Κρασιού της Νέας Αγχιάλου είναι ότι η γιορτή συμπίπτει με τα 101 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της οργάνωσης.

«Ο Δήμος Βόλου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» σας περιμένουν και φέτος για πολύ διασκέδαση και γλέντι τιμώντας την συνεταιριστική ιστορία μιας περιοχής που κλείνει ένα αιώνα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου