ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για ανάδειξη μνημείων

προτάσεις-της-εφορείας-αρχαιοτήτων-μ-320781

Τον πίνακα των προτάσεων, που υποβλήθηκαν στην Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις πολιτισμού – τουρισμού Θεσσαλίας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Μαγνησίας.

Στη λίστα των προτάσεων της ΕΦΑ Μαγνησίας καταγράφονται δέκα έργα, τα οποία περιλαμβάνουν τη στερέωση και την ανάδειξη κτιριακού συγκροτήματος εντός του μυκηναϊκού οικισμού στη θέση Κάστρο Παλαιά Βόλου.

Προστασία, ενοποίηση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Διμηνίου.

Προστασία, ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δημητριάδος α΄ φάση σύνδεση ανακτόρου, υδραγωγείου, θεάτρου.

Αποκατάσταση, στερέωση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών.

Ανάπλαση, ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Φθιωτίδων Θηβών Νέας Αγχιάλου. Συγκρότημα βασιλικών Αρχιερέως Πέτρου.

Στερέωση, αποκατάσταση, συντήρηση τοιχογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στις Μούσγες Πλατανιά Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Επίσης προτείνονται η ανακατασκευή στέγης και η συντήρηση τοιχογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κισσού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Δημιουργία πολιτιστικής, τουριστικής διαδρομής, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, έκδοση ενημερωτικών οδηγών και φυλλαδίων και βελτίωση της σήμανσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, καθώς και διεξαγωγή εμπειρικής έρευνας των πολιτιστικών τουριστών και στατιστική επεξεργασία των δεδομένων.

Στην ίδια λίστα προτάσεων καταγράφονται συντήρηση, αποκατάσταση, ξυλόγλυπτου τέμπλου και φορητών εικόνων στο καθολικό της μονής Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο και συντήρηση και αποκατάσταση των ξυλόγλυπτων τέμπλων, φορητών εικόνων και ξύλινων στοιχείων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και παρεκκλησίου αυτού στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου