ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος πήγε …Τορίνο

η-σκιάθος-πήγε-τορίνο-259433

Δυναμικό άνοιγμα του νησιού στην ιταλική αγορά και προβολή σε μεγάλη ταξιδιωτική εφημερίδα

Διευρύνει το πλαίσιο των διεθνών επαφών ο Δήμος Σκιάθου, αποβλέποντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και ταυτόχρονα την ενδυνάμωση της θέσης του νησιού στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο workshop με τίτλο «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο» που διοργάνωσε το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού Ιταλίας στο Τορίνο.

Πρόκειται για το πρώτο workshop που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο με απευθείας συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 70 – 80 εκπρόσωποι Τour Operators και τουριστικών πρακτορείων, όπως και δημοσιογράφοι του Τορίνο. Από τη Σκιάθο συμμετείχαν, αντίστοιχα, οι ξενοδόχοι, Ξένη Μιχοπούλου, Κωνσταντίνος Σαντίκος, Νίκος Πρέκας ως εκπρόσωπος του Skiathos Palace, οι τουριστικοί πράκτορες Κώστας Πίπης και Σέργιος Στερεόπουλος.

Το Τορίνο είναι μία αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πληθώρα Τour Operators και τουριστικών πρακτορείων, με άμεσο ενδιαφέρον για τη Σκιάθο.

Αφιέρωμα για τη Σκιάθο, με αφορμή τη συμμετοχή στην εκδήλωση, δημοσιεύθηκε, εξάλλου, σε ειδικό ένθετο στην έντυπη έκδοση εφημερίδα «Travel Quotidiano», όπως και στην online έκδοση της εφημερίδας η οποία θα αποσταλεί σε 44.000 χρήστες της εφημερίδας.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός, προωθώντας θέματα του νησιού. Στις συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και την υπεύθυνη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία Κυριακής Μπουλασίδου, συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις του Δήμου στην Ιταλία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του δημάρχου με την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, που συζητήθηκε εκτός των άλλων η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σκιάθου.

Σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία ο Δήμος θα δρομολογήσει, στο μεταξύ, ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων από το Τορίνο, για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή Σκιάθου, ευχαριστεί θερμά «τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και την υπεύθυνη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία Κυριακή Μπουλασίδου, για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία».

Η παραπάνω δράση στο Τορίνο, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την τουριστική παρουσίαση της Σκιάθου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την υποστήριξη του Προξενείου της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğluκαι και του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Οκτωβρίου, όπου εκφράστηκε το από κοινού ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τις μακρόχρονες σχέσεις των δυο λαών.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν μεταξύ του δημάρχου, του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνού με τους δημοσιογράφους, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν ταξίδια εξοικείωσης ώστε να προκληθούν αφιερώματα για τη Σκιάθο στον τύπο και την τηλεόραση. Εποικοδομητικές ήταν οι συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, αφού εκφράστηκε το ενδιαφέρον από την πλευρά των Τούρκων για οργάνωση πακέτων για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση εντυπωσίασε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου