ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση για τη διαχείριση βιοαποβλήτων στη Σκόπελο

πρόταση-για-τη-διαχείριση-βιοαποβλήτ-132519

Υπέβαλε η δημοτική αρχή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και Σύστημα Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων» υπέβαλε η δημοτική αρχή Σκοπέλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.160.000 €. Η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση Αγάπη Καραμανλή σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η λειτουργία του είναι ένα πρώτο σημαντικό λιθαράκι για τον οικολογικό πολιτισμό του νησιού.

Ο σχεδιασμός της μονάδας είναι για περίπου 500tn/έτος βιοαποβλήτων, με δυνατότητα υποδοχής και επιπλέον ποσοτήτων.

Τα βιοαπόβλητα θα είναι τρόφιμα και πράσινα απόβλητα δηλαδή απόβλητα από κήπους και πάρκα. Με την υλοποίηση και λειτουργία της μονάδας και του δικτύου συλλογής, είναι δυνατή η επίτευξη του στόχου ανακύκλωσης 40% των παραγόμενων βιοαποβλήτων τροφίμων και πράσινων.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει υποδομή μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων, διαμόρφωση εισόδου εξόδου και εσωτερική οδοποιία, κατασκευή οικίσκων, χώροι στάθμευσης για Ι.Χ. και φορτηγά, έργα περίφραξης και εισόδου (πύλη), δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, συλλογής ομβρίων και στραγγισμάτων, έργα ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας και ότι άλλο έργο προκύψει κατά την εκπόνηση των μελετών ωρίμανσης του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου