ΤΟΠΙΚΟ

Θέλει άνοδο και αναδιάρθρωση ο Ρήγας

θέλει-άνοδο-και-αναδιάρθρωση-ο-ρήγας-72445

Τη δική του άνοδο θέλει να επιτύχει ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος στη διακοπή του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ βρισκόταν μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, που ανήλθε τελικά στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Βελεστίνου με επιστολή της προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, την οποία κοινοποιεί στην ΕΠΟ, στον υφυπουργό Αθλητισμού αλλά και στο σύνολο των βουλευτών της Μαγνησίας και σε αυτοδιοικητικούς, ζητά στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, να ανέβουν και οι δεύτεροι στη βαθμολογία.

Παράλληλα, η διοίκηση του Ρήγα καλεί τους αρμόδιους φορείς να αποφασίσουν ώστε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να διεξάγεται μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η επιστολή των Βελεστινιωτών: «H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από 29/4/2020 συνεδρίαση της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των ΕΠΣ, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική.

Η Διοίκηση του Α.Σ Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», διδαγμένη από την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος μας, σέβεται απόλυτα την εν λόγω απόφαση, η οποία λήφθηκε υπό των μέτρων περιορισμού και της εξάπλωσης του covid-19. Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό, ότι αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

α) Θα γίνει πιο ευέλικτο και δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις & β) Ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα (Μάιος), αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).

Επιπροσθέτως, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα εξής:

1) Να συμμετέχουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έτσι, θα αναδειχθεί το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να μπορούν να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, γιατί όχι και στο εξωτερικό.

2) Στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη και οι ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν οικονομικά και πληρώνουν από την τσέπη τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σχετικό εξοδολόγιο.

Πιστεύουμε ότι, η εν λόγω πρότασή μας, βρίσκει νομικό έρεισμα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), έτους 2019.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το εν λόγω δίκαιο αίτημά μας (σ.σ. και πολλών δευτεραθλητριών ομάδων άλλων ΕΠΣ), και να αποστείλετε σχετική πρόταση προς την ΕΠΟ».

Τακτική συνέλευση την Παρασκευή

Οι κυανόλευκοι όρισαν για την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου τακτική συνέλευση στο ανοικτό αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας στο Βελεστίνο και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Η ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» καλεί τα μέλη του σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ώρα 20:30, στο ανοικτό Αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας, στο Βελεστίνο.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Διοικητικός απολογισμός-Έκθεση πεπραγμένων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

2. Οικονομικός απολογισμός για την χρήση 2019.

3. Ενημέρωση επί οικονομικών θεμάτων για την χρήση 2020 (έως 21/5/2020).

4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

5. Υποβολή υποψηφιοτήτων για την Εξελεγκτική Επιτροπή και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προς ένδειξη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες και την πορεία του ιστορικού μας Συλλόγου.

Για την προστασία της υγείας όλων όσων θα παραβρεθούν στη συνέλευση θα ληφθούν συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες & τήρηση αποστάσεων ασφαλείας κλπ.)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου