ΑΛΜΥΡΟΣ

Τελευταία πράξη της τραγωδίας στο παζάρι Αλμυρού

τελευταία-πράξη-της-τραγωδίας-στο-παζ-389804

Σύσσωμος θα παραστεί στην κηδεία ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου της μικρούλας – Σοκαρισμένος ο Αλμυρός και το πανελλήνιο – Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το δυστύχημα στο παιχνίδι θανάτου

Τελευταίο αντίο σήμερα Τρίτη στην άτυχη 13χρονη Σ.Χ. από τον Αλμυρό, που βρήκε τραγικό θάνατο την περασμένη Παρασκευή στην αυλαία της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, όταν άγνωστο για ποιο λόγο ακριβώς στις 10.45 το βράδυ το παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ, που ήταν ανεβασμένη και διασκέδαζε ανέμελα με φίλες της, άρχισε να περιστρέφεται με μεγαλύτερη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένταση από την κανονική, με συνέπεια να εκσφενδονιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Χθες Δευτέρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μετά από παραγγελία του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού νεκροψία – νεκροτομή και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμά της αναφέρει ως αιτία θανάτου της κοπελίτσας «κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο κεφάλι και κακώσεις στα κάτω άκρα».

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν στις 11 σήμερα το πρωί την 13χρονη από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου η σορός του αγγελουδιού θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, που θα ξεκινούσε σε λίγες μέρες μαθήματα στη Β’ τάξη η κοπελίτσα, συνεδρίασε χθες εκτάκτως και σύσσωμος αποφάσισε να παραβρεθεί στην κηδεία της 13χρονης. Ο Σύλλογος εκφράζει τη βαθιά οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας, η οποία έχει καταγωγή από τη Βρύναινα και την Ευξεινούπολη.

Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Χατζηαυγουστίδης δήλωσε ότι «είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Η 13χρονη ήταν πολύ αγαπητή. Θα καλέσουμε ψυχολόγους να στηρίξουν τους συμμαθητές της», ανέφερε. Ο κ. Χατζηαυγουστίδης είπε ότι η μικρούλα είχε πολλές φίλες και φίλους στο σχολείο.

Στο μεταξύ, ο πατέρας της μικρούλας μεταφέρθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για στεφανιογραφία. Ο πατέρας του κοριτσιού νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από την Παρασκευή το βράδυ, καθώς όταν ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν αισθάνθηκε δυσφορία. Είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε εγχείρηση καρδιάς. Οι γιατροί τον κράτησαν όλες αυτές τις μέρες στο Αχιλλοπούλειο για παρακολούθηση.

Λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν

Τέταρτη μέρα από το φοβερό δυστύχημα, ωστόσο ο Αλμυρός χθες παρέμενε «παγωμένος». Νέες μαρτυρίες για την απώλεια της 13χρονης συνεχίζουν να ανατριχιάζουν.

Στο Open μία μάρτυρας ανέφερε: « «Είναι σοκ να βλέπεις ένα κορίτσι 13 χρόνων να χάνει τη ζωή του. Εκτινάχθηκε. Είδα ένα παιδί να φεύγει. Θεωρήσαμε ότι είναι ρούχο. Δεν καταλάβαινες ότι έφυγε παιδί. Βλέπεις ένα πράγμα έτσι λες και είναι ζακέτα. Μετά ακούς τον πανικό…».

Ηταν πολλοί οι άνθρωποι που αισθάνθηκαν δυσφορία μετά το δυστύχημα. «Είχαμε και λιποθυμίες», είπε άλλος μάρτυρας. Το μοιραίο συνέβη ενώ το παιχνίδι θανάτου περιστρεφόταν με ένταση. «Είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ το παιδί καθόταν στο ακριανό κάθισμα», δήλωσε από την πλευρά του άλλος πολίτης που ήταν στο παζάρι, ενώ ένα κορίτσι πρόσθεσε: «Τα σίδερα δεν σε κρατούν. Εχει ένα κενό μπροστά μας. Το κορίτσι ήταν 30 – 40 κιλά. Μπορούσε να φύγει πολύ εύκολα».

Κανένας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη. «Δεν υπάρχει ασφάλεια», είπε γυναίκα που ανέβηκε στο παιχνίδι τρόμου για να κρατά τα παιδιά της. «Την προηγούμενη φορά μία Ελένη από την Αθήνα γραπώθηκε επάνω μου στη μέση μου. Ειλικρινά νιώθω ότι την έσωσα. Είχε βάλει το κεφάλι ανάμεσα από τις μπάρες. Μου λέει είμαι 33 κιλά. Λέω πού ανέβηκες κορίτσι μου; Λέει με άφησαν. Ηθελα να ζήσω την εμπειρία».

Τέλος, ανήλικη που ήταν παρούσα στο συμβάν δήλωσε: «Ηταν η μητέρα μου μπροστά και παρακολουθούσαμε την αδελφή μου στο «χαλί». Είδαμε ότι το παιχνίδι ανέπτυσσε ταχύτητα και ένα κοριτσάκι να φεύγει».

Τώρα λέει ότι θα δώσει κατάθεση

Ολες αυτές τις μέρες από την Παρασκευή και ενώ το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τι συνέβη στο παζάρι του Αλμυρού και η αυλαία βάφτηκε με αίμα, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ενώ είναι ο μόνος που μπορεί να εξηγήσει ακριβώς τις συνθήκες, παρέμεινε εξαφανισμένος, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού τον αναζητούσαν για να τον συλλάβουν.

Ωστόσο, χθες ο χειριστής φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για να εξεταστεί από τους αστυνομικούς. Ο δικηγόρος του Χρήστος Νάστος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Συναντήθηκα μαζί του και ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε κατάθεση, αλλά ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού είπε ότι θα μας καλέσει εκείνος».

Σύμφωνα με τον κ. Νάστο, ο χειριστής αρνείται κάθε ευθύνη, δεν θέλει όμως να μιλήσει περαιτέρω γιατί σέβεται τη μνήμη του κοριτσιού. «Είναι συγκλονισμένος, τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος από το δυστύχημα», λέει ο δικηγόρος του.

Για τη στάση και συμπεριφορά του ο δικηγόρος είπε ότι: «Εξαφανίστηκε, γιατί φοβήθηκε τη μήνη των συγγενών του παιδιού».

Ο χειριστής θα κληθεί να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο περαιτέρω έρευνας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, καθώς επίκειται προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελική έρευνα θα είναι προς την κατεύθυνση να εξεταστεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με δόλο διά παραλείψεως σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 73χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του χειριστή και κάθε υπευθύνου. Προς στιγμήν δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, ενώ η 73χρονη μετά την κατάθεσή της το Σάββατο στην Εισαγγελία Βόλου αφέθηκε ελεύθερη.

Τα ερωτήματα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος δυστυχώς παραμένουν ακόμη αναπάντητα, ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το αγγελούδι της, την αγαπημένη κόρη, την αδελφή – άγγελο, ενώ νέες πληροφορίες προκαλούν διάχυτο προβληματισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην EΡT, ο χειριστής του μηχανήματος, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που βρισκόταν στο κοντρόλ του παιχνιδιού κατ’ εξαίρεση εκείνη την ημέρα, καθώς ο βασικός χειριστής απουσίαζε, το «έσκασε» από το παζάρι όταν ακόμη το παιχνίδι ήταν σε λειτουργία και όχι όταν είχε σταματήσει μετά το τραγικό δυστύχημα. Μάλιστα, οι ίδιοι μάρτυρες αναφέρουν πως κλήθηκε άλλος εργαζόμενος για να σταματήσει τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δυστύχημα οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ και σχημάτισαν εναντίον της δικογραφία για έκθεση σε βαθμό κακουργήματος. Δικογραφία σχημάτισαν και κατά του 32χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές. Ο βασικός χειριστής του παιχνιδιού, που συνέβη το μοιραίο, απουσίαζε και θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα γίνει πραγματογνωμοσύνη για τις προδιαγραφές λειτουργίας του παιχνιδιού. Η έρευνα θα απαντήσει στο βασικό ερώτημα για ποιο λόγο αναπτύχθηκε η ανεξήγητη ταχύτητα στο παιχνίδι. Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα μηχανολογικό ή ήταν θέμα χειρισμού;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου