ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή αιτήσεων μετεγγραφών σε Γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου

βροχή-αιτήσεων-μετεγγραφών-σε-γυμνάσ-388117

Με αυστηρούς όρους η ικανοποίηση των αιτημάτων για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες μεταξύ σχολείων

«Βροχή» αιτημάτων μετεγγραφών μαθητών που φέτος πρόκειται να φοιτήσουν στην α’ τάξη δέχονται τις τελευταίες ημέρες Γυμνάσια και Λύκεια στο πολεοδομικό συγκρότημα. Η κατανομή του μαθητικού δυναμικού που έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με βάση το σχολειοκεντρικό σύστημα, φαίνεται να μην ικανοποιεί μερίδα μαθητών που ζητούν αλλαγή σχολείου.

Ροή μαθητών παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό κυρίως προς το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο, από μαθητές που είτε επικαλούνται χιλιομετρική απόσταση από τη διεύθυνση κατοικίας τους είτε προβάλλουν λόγους διαχωρισμού τους από τις παρέες τους στο σχολείο.

Τα αιτήματα μετεγγραφών φαίνεται να ταράζουν τις ευαίσθητες ισορροπίες που υπάρχουν μεταξύ σχολείων. Κι αυτό γιατί αν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων άλλα σχολεία θα «γιγαντωθούν» κι άλλα θα αποδυναμωθούν.

Σε… τεντωμένο σχοινί καλείται να ισορροπήσει και η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Ηδη για την περίπτωση του 3ου Γυμνασίου σταμάτησαν οι μετεγγραφές, καθώς στην α’ τάξη του σχολείου έχουν πλέον συσταθεί τέσσερα τμήματα και δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας και πέμπτου εξαιτίας χώρων.

Δύσκολη περίπτωση αποτελεί και η ροή μαθητών που έχουν κατανεμηθεί στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου και ζητούν μετεγγραφή στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Για τη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, μεθαύριο, Παρασκευή, πρόκειται να γίνει σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προκειμένου να αποφασιστεί ο αριθμός και ποιες μετεγγραφές θα ικανοποιηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μη θιγεί καμία σχολική μονάδα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου