ΤΟΠΙΚΑ

«Θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλλουν οι τοπικές συνταξιουχικές οργανώσεις

θερμό-φθινόπωρο-προαναγγέλλουν-οι-387728

«Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει», λένε και προβλέπουν νέες περικοπές στις συντάξεις

Nέες περικοπές στις συντάξεις «βλέπουν» πίσω από τις αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί στο ασφαλιστικό οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας και προειδοποιούν για θερμό φθινόπωρο.

Με αφορμή την άνοδο των συνδικάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ- Δημοσίου – OAEE(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) ανακοίνωσαν χθες ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους και καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν δυναμικά στην αντιπροσωπεία που θα αναχωρήσει από τον Βόλο το Σάββατο, στις 13:30, από το δημαρχείο.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις εκτιμούν πως οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν και στρέφουν τα πυρά τους κατά της σημερινής Κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ αφορούν στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προορίζονται για την κύρια σύνταξη κατά 25%, με ό,τι αυτό σημαίνει για την δυνατότητα των ασφαλιστικών Ταμείων να πληρώνουν τις συντάξεις μας. Επίσης με εργαλείο το ΕΤΕΑΕΠ, δηλαδή το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, που σήμερα δίνει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, προχωρά στην ενίσχυση της κεφαλαιοποιητικής λειτουργίας του «δεύτερου πυλώνα», από σύστημα «καθορισμένων παροχών» (ξέρεις τι σύνταξη παίρνεις), σε σύστημα «καθορισμένων εισφορών», δηλαδή (ξέρεις τι εισφορές πληρώνεις στο ΕΤΕΑΕΠ), στο επαγγελματικό ταμείο, ή σε άλλες επενδυτικές εταιρείες, αλλά δεν ξέρεις πόση σύνταξη θα πάρεις».

Kάλεσμα για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ απευθύνει και ο σύλλογος συνταξιούχων τσιμεντεργατών της ΑΓΕΤ. Η μετάβαση είναι δωρεάν, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2421033863 από τις 9:30 έως 12:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου