ΤΟΠΙΚΑ

Γαστρονομικό φεστιβάλ στην Πορταριά

γαστρονομικό-φεστιβάλ-στην-πορταριά-357845

Γιορτή των τοπικών γεύσεων με τη συμμετοχή γνωστών σεφ

Οι γεύσεις και τα προϊόντα της Μαγνησίας βρίσκονται στο επίκεντρο του 1ου γαστρονομικού φεστιβάλ Πηλίου, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος Καραΐσκου στην Πορταριά, δίνοντας σε ντόπιους και επισκέπτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εμπειρία γεύσεων, που θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» με στόχο την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και τη συμμετοχή διακεκριμένων σεφ.

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους σεφ, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, πάντοτε με τη συνοδεία μουσικής, συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ έχουν οι βιωματικές εμπειρίες που θα απολαύσουν οι επισκέπτες, καθώς σε όλη τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, σεμινάρια μαγειρικής, γευσιγνωσία και οινογνωσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Πίττας, ενώ η θεματική της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις ενότητες ελληνικό πρωινό, τσίπουρο, κρεατικά, κρασί.

Στις 11 το πρωί ο Γιώργος Πίττας, εμπνευστής και επικεφαλής του προγράμματος «ελληνικό πρωινό» παρουσίασε τους γαστρονομικούς προορισμούς. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι απόλαυσαν το ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου Κρίτσα στην Πορταριά. Στις 12 το μεσημέρι ο βραβευμένος Βολιώτης σεφ Τιμολέων Διαμαντής θα παρασκεύασε τουρσιά με προϊόντα του αγροκτήματος, ενώ ακολουθούν γευστικές προσεγγίσεις στο τσίπουρο και τους μεζέδες, στο παραδοσιακό μπουμπάρι, επίδειξη παρασκευής σαπουνιού, οινογνωσία, γευστικές δημιουργίες των εκπαιδευτών σεφ του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος στις 19.00 και η μέρα ολοκληρώνεται με μουσικές επιλογές του dj Νίκου Παππά.

Αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Κωνσταντίνος Βασάλος και η θεματική της μέρας περιλαμβάνει την παρουσίαση μεσημεριανού γεύματος, ελληνικού πρωινού και ποικιλία από παραδοσιακές πίτες.

Στις 10 το πρωί ανοίγει η υπαίθρια αγορά τοπικών προϊόντων. Μια ώρα αργότερα θα ξεναγηθεί στο αγρόκτημα Καραΐσκου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι τις 7 το απόγευμα, περιλαμβάνουν ποικίλες δράσεις και εκπλήξεις, με τους σεφ Γιώργο Πίττα, Τιμολέοντα Διαμαντή, Γρηγόρη Χέλμη, Ανδρέα Διακοδημήτρη και Κωνσταντίνο Βασάλο να έχουν τον πρώτο λόγο.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από παραδοσιακές γεύσεις, το πηλιορείτικο ελαιόλαδο της οικογένειας Βολιώτη και κέρασμα με ζεστούς λουκουμάδες από τους σπουδαστές του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου