ΤΟΠΙΚΑ

Νέες πλατείες αποκτούν Νέα Αγχίαλος και προσφυγικά της Αγριάς

νέες-πλατείες-αποκτούν-νέα-αγχίαλος-κ-352613

Κ. Αγοραστός: «Δίνουμε λύσεις στα μικρά καθημερινά προβλήματα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα»

Αλλάζει η όψη της περιοχής Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου με τη δημιουργία νέας πλατείας που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου, ζώνες περιπάτου και ανάπαυσης αλλά και χωροθέτηση παιδικής χαράς. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 397.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του ενταγμένου Έργου στο Ε.Σ.Π.Α «Διαμόρφωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Νέα Αγχίαλο Δήμου Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ.

«Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλο και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στην Νέα Αγχίαλο. Τα καθημερινά είναι τα μεγάλα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε και οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα είναι υψηλή πολιτική. Είναι αυτοσκοπός και στόχος. Ο δικός μας στόχος χαρακτηρίζεται από την στρατηγική που λέει ότι όταν αλλάζεις την καθημερινότητα στη γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, δημιουργεί συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας. Προχωράμε με έργα που αλλάζουν την εικόνα των πόλεων μας και της Θεσσαλίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Η παρέμβαση καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.663,17μ2. Οι παραπάνω χώροι είναι κατάλληλοι από πλευράς μεγέθους και θέσης όπως προβλέπεται και από το σχέδιο πόλης να διαμορφωθούν σε χώρους πράσινου με μικρό χώρο συνάντησης των περιοίκων και χώρο για παιδική χαρά. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν θύλακες πρασίνου, χώροι αναψυχής, που θα είναι ασφαλείς σε παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων. Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Νέα πλατεία αποκτούν και τα προσφυγικά της Αγριάς

Επιπλέον, νέα πλατεία αποκτά η περιοχή των προσφυγικών Αγριάς καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή καθώς δίνεται «ανάσα» στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό με τη δημιουργία ενός χώρου ανάπαυσης. Ο χώρος αναμένεται να είναι προσβάσιμος μέσα από πεζόδρομους οι οποίοι καταλήγουν στην οδό Ματσάγγου, έχει πρόσωπο και πρόσβαση στην οδό Ρήγα Φεραίου και πρόσωπο στην οδό Δημοκρατίας. Περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού χώρου πρασίνου με βραχόκηπο, δημιουργία παιδικής χαράς, σε διακριτούς χώρους για δύο ηλιακές ομάδες, κατασκευή χώρων καθιστικών κάτω από πέργκολες και ανάμεσα στις ζώνες ελεύθερης κίνησης και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, γραμμικές ή διάτρητες.

«Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προχωράμε στη χρηματοδότηση της δημιουργίας μιας νέας πλατείας στα προσφυγικά της Αγριάς του Δήμου Βόλου. Ένας χώρος πρασίνου και εκτόνωσης του πληθυσμού που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν θύλακες πρασίνου, χώροι αναψυχής, που θα είναι ασφαλείς σε παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων. Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου