ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου έξω από κλαμπ στα Παλαιά

στη-φυλακή-για-τον-ξυλοδαρμό-του-27χρονο-352137

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων – Σταθερά σοβαρή η κατάσταση υγείας του νεαρού

Ολοκληρώθηκαν προχθές Τετάρτη οι απολογίες των δύο συλληφθέντων για τον σοβαρό τραυματισμό του 27χρονου Βολιώτη σε συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο στα Παλαιά τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και ο ένας εκ των φερόμενων ως δραστών, εργαζόμενων στο κλαμπ, ο 31χρονος, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 29χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο νεαρός τραυματίας παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερά βαριά, ενώ εμφάνισε και επιπλοκές. Ο 27χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ως περιστατικό ξυλοδαρμού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν φίλοι του, που του αναζήτησαν καθώς δεν έδινε σημεία ζωής μετά τη συμπλοκή, τον βρήκαν χωρίς αισθήσεις στο σπίτι του.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ. Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού συνεχίζονται με την περαιτέρω επεξεργασία στοιχείων γύρω από την υπόθεση, καθώς στη συμπλοκή φέρεται να ενεπλάκησαν και άλλα άτομα.

Προχθές Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Ο 31χρονος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση του παθόντα δεν οφείλεται στον ίδιο. «Εφυγε κανονικά από τον χώρο. Εγινε ένας διαπληκτισμός για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά όμως έδωσαν τα χέρια με τον συγκατηγορούμενό μου και αποχώρησε. Δεν έδειχνε να πάσχει από κάτι. Δεν είχε ούτε μώλωπες, ούτε αιμορραγίες», φέρεται να είπε απολογούμενος.

Για την εμπλοκή του στο επεισόδιο ο 31χρονος είπε ότι δέχτηκε επίθεση από τον 27χρονο από πίσω. «Εγώ απλώς τον απώθησα», πρόσθεσε, εμμένοντας στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς. Ο συνήγορος υπεράσπισής του επισήμανε ότι «ο νεαρός διακομίστηκε στο Νοσοκομείο μετά από πολλές ώρες από τον διαπληκτισμό», ενώ για τον 31χρονο είπε ότι από την πρώτη στιγμή επέδειξε ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού και παρουσιάστηκε στην Αστυνομία αυτοβούλως. Δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 29χρονος Βολιώτης, ισχυρίστηκε ότι είδε τους παθόντες (στο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά και ο φίλος του 27χρονου, ένας 28χρονος Βολιώτης), να επιτίθενται στον συγκατηγορούμενό του και πήγε να τους χωρίσει.

Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία 5.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι εναντίον των δύο κατηγορουμένων η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο φίλος του τραυματία, ο 28χρονος Βολιώτης, σε κατάθεσή του στους αστυνομικούς φέρεται να δήλωσε: «Βγήκαμε έξω από το κλαμπ με τον 27χρονο και μετά μας πλάκωσαν στο ξύλο».

Η συμπλοκή, που είχε ως συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού, συνέχιζε να σχολιάζεται και χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες του FB να εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους που ένας νέος πλήρωσε τόσο ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου