ΤΟΠΙΚΑ

Στην αυλαία της συγκομιδής το χαλάζι αποτελείωσε την παραγωγή στη Ζαγορά

στην-αυλαία-της-συγκομιδής-το-χαλάζι-α-348291

Σε απόγνωση οι μηλοπαραγωγοί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου – Νέα αναγγελία ζημιάς

Στην αυλαία της συγκομιδής η προχθεσινή χαλαζόπτωση ήρθε να αποτελειώσει τη μηλοπαραγωγή στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο,τι είχε σωθεί από τη σφοδρή χαλαζόπτωση στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και είχε παραμείνει αμάζευτο στα ορεινά, φαίνεται να υπέστη καταστροφή από το χαλάζι που έπεσε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλη Κοντογιώργο, το χαλάζι που έπεσε προχθές το πρωί «χτύπησε» στα ορεινά, όπου ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί η συγκομιδή των μήλων. «Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη η συγκομιδή θα είχε ολοκληρωθεί. Δυστυχώς, μας πρόλαβαν τα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να μειωθεί κι άλλο η φετινή παραγωγή», σχολίασε.

Σημειώνεται ότι η φετινή παραγωγή στο μήλο είναι σημαντικά μειωμένη μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες εξαιτίας της χαλαζόπτωσης του περασμένου Ιουλίου. Ζημιές σημειώθηκαν σε όλο το Πουρί που φαίνεται ότι επλήγη και περισσότερο, σε συγκεκριμένες ζώνες της Ζαγοράς και πολύ μικρότερες στη Μακρυράχη.

Μάλιστα είχε γίνει αναγγελία της ζημιάς και αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Πριν συνέλθουν από το χτύπημα οι μηλοπαραγωγοί υπέστησαν και νέο. «Ηδη προχωρήσαμε σε αναγγελία της ζημιάς. Μας περιμένει μαύρος χειμώνας, αν δεν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την εκτίμηση της ζημιάς και την καταβολή αποζημιώσεων», σημείωσε ο κ. Κοντογιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου