ΤΟΠΙΚΑ

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο για τα εργασιακά

μαχητική-συγκέντρωση-και-πορεία-του-π-335631

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου διοργάνωσε και πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα εργασιακά και διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβών.

Στην συγκέντρωση μίλησε η Εύη Καρυδάκη μέλος της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, η οποία στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε σήμερα συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης και στις εργοδοτικές οργανώσεις, βροντοφωνάζοντας, όπως πάντα, την αλήθεια, για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο, ενάντια στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου-οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το περιβόητο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή».

Εξαπολύοντας επίθεση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ η κ. Καρυδάκη είπε: «ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει όρια. Σε τοποθέτηση του σήμερα στη Βουλή για το νομοσχέδιο ο Παναγοπουλος μίλησε για τις άσχημες συνέπειες που θα έχει το νομοσχέδιο «όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων». Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι ξένη προς τους εργάτες, τους ανέργους, τη νεολαία. Τα ανταλλάγματα που έχει πάρει η πλήρως απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ τα επιστρέφει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα ντόπια συνεταιράκια τους αποτελούν μια χούφτα εργατοπατέρων που μιλάνε στο όνομα των εργαζομένων, οι οποίοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη».

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο, η κ. Καρυδάκη τόνισε πως η κυβέρνηση: «Με μεγάλο θράσος επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των Συνδικάτων με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Ταυτόχρονα, δίνει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, με φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και κάθε είδους προνόμια, ενώ στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους οι κεφαλαιοκράτες θέλουν, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, με διαδικασίες «Fast track». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής του τομέα επιχειρηματικού περιβάλλοντος του ΣΕΒ οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος».

Και πρόσθεσε: «Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα» δίνουμε καθημερινά τη μάχη στο δρόμο, πέρα από τη σημερινή συγκέντρωση μας , καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου