ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρυση ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή

ιδρυση-επαλ-στην-αργαλαστή-300929

Ζήτησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε συνάντηση με τη γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας

Την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργαλαστή με ειδικότητες που θα είναι συναφείς με την επαγγελματική παράδοση του τόπου και θα ακουμπούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ζήτησε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γκίκα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό στόχος είναι η συγκράτηση του μαθητικού πληθυσμού στον τόπο του για όσους μαθητές επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά μονοπάτια στην εκπαίδευση και να συνεχίσουν σε πιο επιστημονική βάση τα επαγγέλματα των γονιών τους.

Το ΕΠΑΛ όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα συνδυαστεί και με τη δημιουργία Ναυτικού Τομέα που θα μπορέσει να λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Τρικερίου και για το οποίο υπήρχε προεργασία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Η λειτουργία ναυτικού τομέα ή ναυτικού λυκείου στο Τρίκερι που έχει παράδοση στα ναυτικά επαγγέλματα ήταν ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής που φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπεται.

Παράλληλα με τη σύσταση και λειτουργία νέου επαγγελματικού λυκείου με έδρα την Αργαλαστή, ο κ. Μιτζικός έθεσε και ζήτημα κατασκευής δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στις σχολικές μονάδες της Αργαλαστής και των Μηλεών, προκειμένου να υπάρχουν χώροι για τις εκδηλώσεις των μαθητών αλλά και την άθλησή τους τις βροχερές ημέρες.

Τέλος έθεσε ζήτημα κάλυψης των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του Τρικερίου και εξαιτίας των οποίων μαθητές χάνουν μαθήματα δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου