ΤΟΠΙΚΑ

Οργανώνει τεχνική υπηρεσία ο Δήμος Ζαγοράς

οργανώνει-τεχνική-υπηρεσία-ο-δήμος-ζα-254382

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για να διαχειρίζεται τα έργα της περιοχής

Η οργάνωση και η στελέχωση τεχνικής υπηρεσίας για την υλοποίηση έργων υποδομών χωρίς… «μεσάζοντες» είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου για το νέο έτος που βρίσκεται προ των πυλών. Αυτή τη στιγμή στον δήμο βρίσκονται «στα σκαριά» τουλάχιστον πέντε μεγάλα έργα, την πλειονότητα των οποίων έχει αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφτεί και λόγω έλλειψης επαρκώς στελεχωμένης δημοτικής τεχνικής υπηρεσίας που θα λάβει επάρκεια και θα μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί τα μεγάλα έργα.

«Εναν χωροτάκτη έχουμε όλον κι όλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αποστόλης Κοντογιώργος, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η στελέχωση και οργάνωση της τεχνικής υπηρεσίας. Ηδη μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος έχει ζητήσει την έγκριση 20 θέσεων μονίμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα πληρώνει ο ίδιος προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων προσωπικού.

Ανάμεσα σε αυτές τις 20 θέσεις είναι οι ειδικότητες ενός πολιτικού μηχανικού, ενός αρχιτέκτονα, ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και ενός τοπογράφου που θα στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία.

Τις προηγούμενες ημέρες, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 προϋπολογισμού 3.137.028,28 ευρώ. Σύμφωνα όμως με τον κ. Κοντογιώργο τα έργα που δρομολογούνται από το νέο έτος δεν περιορίζονται στο τεχνικό πρόγραμμα αλλά αφορούν σε έργα που γίνονται με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εντός της άνοιξης αναμένεται να εγκαινιαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά ενώ προ δημοπράτησης είναι το κλειστό κύκλωμα άρδευσης σε Πουρί και Μακρυράχη προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ.

Προ δημοπράτησης είναι και η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό Ζαγοράς και επιπλέον τελικές εγκρίσεις αναμένονται για έργα του «Φιλόδημου», για τον βιολογικό σε Αη Γιάννη, Παπά Νερό, Τσαγκαράδα, Κισσό, Νταμούχαρη, για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου σε Ζαγορά και Μούρεσι, για την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δρομολογείται επίσης και η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στο κέντρο όλων των οικισμών και η προμήθεια ενός γερανοφόρου οχήματος που θα εξυπηρετήσει στην αποκομιδή. Πρόκειται για έργο 150.0000 ευρώ που εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου