ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

σε-αγωνιστική-ετοιμότητα-καλεί-η-νεολ-228281

Τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενάντια στο σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επηρεάζεται άμεσα αφενός με τη μη λειτουργία τριών νέων τμημάτων που είχαν προγραμματιστεί με τον νόμο Γαβρόγλου, αφετέρου με την επ’ αόριστον αναβολή των δέκα διετών προγραμμάτων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Σε ανακοίνωσή της θίγει και το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ που συνδέεται πλέον με την αξιολόγηση. «Με λίγα λόγια, όσα τμήματα δεν καταφέρνουν να πληρούν τα κριτήρια ή αριθμούν υπεράριθμους φοιτητές αντί να λαμβάνουν ξεχωριστή μέριμνα ώστε να αναβαθμιστούν θα καταδικάζονται σε οικονομική ασφυξία, η οποία θα οδηγεί στην υποβάθμιση και εν τέλει στη συγχώνευση ή στη κατάργησή τους», επισημαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει αιχμές κατά της διακριτικής μεταχείρισης της κυβέρνησης υπέρ των κολεγίων. «Την ίδια ώρα που η ηγεσία του υπουργείου επιβάλλει τη “βάση του 10”, για τη πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια, θεσπίζει ως προσόν διορισμού στο δημόσιο τίτλους σπουδών αποφοίτων από Κολέγια χωρίς καμία αξιολόγηση και «βάση» το εισόδημα της οικογένειάς τους, παρακάμπτοντας de facto το άρθρο 16 του Συντάγματος για την προάσπιση του οποίου χρόνια τώρα φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα αγωνιζόμαστε», τονίζει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης αποτελεί θεμέλιο λίθο του κοινωνικού δικαιώματος πρόσβασης στη παιδεία και εχέγγυο για την ελεύθερη ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διάχυσης της γνώσης. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς και τα τμήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, που πλήττονται από την επίθεση της κυβέρνησης, να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου