ΤΟΠΙΚΑ

«Αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό για συνταξιούχους της Μαγνησίας

αιτία-πολέμου-το-νέο-ασφαλιστικό-γι-224169

Θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου

«Το 2020 χιλιάδες μικροσυνταξιούχοι θα δουν μείωση του εισοδήματός τους κι όχι αύξηση», εκτιμά ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Επικουρικών και Συγχωνευθέντων Ταμείων Μαγνησίας με αφορμή τη δημοσίευση του νέου ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η μείωση θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, από την κατάργηση του φιλοδωρήματος – ψίχουλα που δινόταν και από την αύξηση της τιμής σε είδη πρώτης ανάγκης και τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Οι λεγόμενες αυξήσεις αφορούν σε πολύ μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις διορθώσεις στις επικουρικές και τον συντελεστή αναπλήρωσής τους έχοντας πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης», αναφέρει ο Σύλλογος τονίζοντας ότι «η κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αποτελεί για τους συνταξιούχους αιτία πολέμου. Η διοίκηση θα συνεχίσει τις εξορμήσεις για την καλύτερη ενημέρωση των συνταξιούχων και το νέο προμελετημένο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της περιοχής την ημέρα ψήφισης και συζήτησης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή», αναφέρει ο Σύλλογος, που διεκδικεί ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων, πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων, άμεση απόδοση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου