ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο μεροκάματο για 60χρονο Βολιώτη

τελευταίο-μεροκάματο-για-60χρονο-βολιώ-222934

Τελευταίο μεροκάματο χθες για τον 60χρονο εργάτη Ανδρέα Φελεκίδη από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος μόλις σχόλασε από τη βάρδια του στη Χαλυβουργία Βελεστίνου έπεσε νεκρός. Ο άτυχος 60χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συνάδελφό του στην αλλαγή βάρδιας και αμέσως σήμανε συναγερμός στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Τραγική ειρωνεία ότι ο 60χρονος θα συνταξιοδοτούνταν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ολα συνέβησαν στις 2 περίπου μετά το μεσημέρι χθες, όταν ο 60χρονος, που εργαζόταν για 25 χρόνια στη Χαλυβουργία Βελεστίνου, σχόλασε και κατευθύνθηκε στον χώρο των αποδυτηρίων, προκειμένου να αλλάξει ρούχα, περιμένοντας ταυτόχρονα τον συνάδελφό του για την αλλαγή της βάρδιας.

Ο συνάδελφός του έφτασε στον χώρο για την αλλαγή, ωστόσο τον βρήκε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως σήμανε συναγερμός στο εργοστάσιο.

Αλλοι συνάδελφοί του τον περίμεναν στην πύλη και ανησύχησαν που δεν εμφανίστηκε, για να ενημερωθούν λίγο αργότερα ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Ανθρωποι του εργοστασίου ειδοποίησαν αμέσως το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και παράλληλα έκαναν προσπάθειες προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Στο σημείο έφτασε άμεσα γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου με ασθενοφόρο, ο οποίος επίσης έκανε προσπάθειες να τον επαναφέρει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, όπως διαπίστωσε, ο άτυχος εργάτης ήταν ήδη νεκρός, από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με τους γιατρούς να τον αποδίδουν επίσης σε παθολογικά αίτια.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένοι από τον αναπάντεχο χαμό του συναδέλφου τους είναι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Βελεστίνου, καθώς χθες το μεσημέρι στην αλλαγή βάρδιας και το σχόλασμα όλοι πάγωσαν στο άκουσμα του συμβάντος.

Ο 60χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του, οι οποίοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για εκείνον.

Συγκλονισμένος από την αναπάντεχη εξέλιξη και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θ. Γκλαβίνης, καθώς γνώριζε καλά τον άτυχο άντρα, ο οποίος εργαζόταν στη Χαλυβουργία 25 χρόνια, σημειώνει ότι «προσπαθούμε όλοι να ξεπεράσουμε το σοκ. Ο άτυχος συνάδελφος είχε μόλις σχολάσει και ήταν στα αποδυτήρια για να αλλάξει ρούχα. Δεν εμφανίστηκε στην πύλη και όλοι ανησύχησαν. Μετά από λίγο μάθαμε ότι ο συνάδελφος που πήγε για την αλλαγή της βάρδιας τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του μελανιασμένο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και αγαπητός συνάδελφος» τονίζει ο κ. Γκλαβίνης.

Σύμφωνα με οικείους του, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι θα συνταξιοδοτούνταν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Να αναφερθεί ότι παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου