ΤΟΠΙΚΑ

Λαχτάρα για ζευγάρι ηλικιωμένων στη Νέα Ιωνία

λαχτάρα-για-ζευγάρι-ηλικιωμένων-στη-ν-185172

Αγνωστοι ντυμένοι μασκαράδες ζητούσαν πληροφορίες με σκοπό την εξαπάτηση – Εγιναν καπνός, μόλις ειδοποιήθηκε η κόρη του ζευγαριού

Στο πόδι σηκώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής γειτονιά στη Νέα Ιωνία. Δύο άγνωστοι, άνδρας και γυναίκα μεσαίου αναστήματος, ντυμένοι στο πνεύμα των ημερών, με στολές πειρατή και κλόουν αντίστοιχα και φορώντας αποκριάτικες μάσκες μπήκαν σε μονοκατοικία, στην οποία διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προφασιζόμενοι τα καρναβάλια, άρχισαν να ρωτούν διάφορα για την καθημερινότητα του ζευγαριού.

Από το αν διαμένουν μόνοι τους, μέχρι ποιες ώρες βρίσκονται στο σπίτι και αν απουσιάζουν συχνά ή όχι, ενώ παράλληλα περιεργάζονταν τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού επισταμένα. Οι δύο ηλικιωμένοι αρχικά σάστισαν. Μάλιστα η σύζυγος προσφέρθηκε να τους κεράσει γλυκό.

Πιο υποψιασμένος ο σύζυγός της κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσε στο τηλέφωνο την κόρη του, η οποία διαμένει ακριβώς απέναντι, για να την ενημερώσει για το συμβάν.

Στη θέα του ηλικιωμένου να τηλεφωνεί το ζευγάρι των μεταμφιεσμένων συνειδητοποίησε ότι θα «πιαστεί στη φάκα» και έγινε «καπνός» μέσα σε δευτερόλεπτα. Μέχρι η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού να προσεγγίσει το σπίτι των γονιών της οι δύο άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Στη γειτονιά όμως σήμανε συναγερμός. Σε λίγα λεπτά της ώρας είχαν ενημερωθεί σχεδόν όλα τα νοικοκυριά της περιοχής τηλεφωνικά για τους δύο μεταμφιεσμένους που χτυπούσαν κουδούνια μέσα στη νύχτα.

Η πρώτη σκέψη που έκαναν όλοι όσοι ενημερώθηκαν για το συμβάν είναι ότι οι δύο άγνωστοι πιθανότατα έψαχναν για πληροφορίες με σκοπό να βρουν ανυποψίαστα θύματα για να τα εξαπατήσουν.

«Προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν επειδή είναι οι μέρες τέτοιες και πολλοί άνθρωποι ντύνονται μασκαράδες. Ευτυχώς που ο σύζυγός μου λειτούργησε έξυπνα και έτσι αποφύγαμε την κακοτοπιά», επισήμανε εξιστορώντας το συμβάν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Α.Κ. που μαζί με τον ηλικιωμένο άνδρα της δέχτηκαν την αναπάντεχη επίσκεψη προχθές το βράδυ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου