ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στη Μαγνησία

ανεβαίνει-ο-υδράργυρος-στη-μαγνησία-80449

Προμήνυμα καλοκαιριού στο τέλος της εβδομάδας με εκτιμήσεις για θερμή θερινή περίοδο

Ανοδικά κινείται ο υδράργυρος στη Μαγνησία, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 36 βαθμούς Κελσίου στο τέλος της εβδομάδας, φέρνοντας θερινό προμήνυμα στην περιοχή.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», Θεοφάνης Τακούδης, σήμερα Πέμπτη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία, με την υψηλότερη τιμή να σημειώνεται στο Βελεστίνο. Αυξημένα θα είναι, στο μεταξύ, τα ποσοστά υγρασίας, που θα δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι υψηλότερες οι τιμές της θερμοκρασίας.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα διατηρηθούν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά. Οπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, η θερμοκρασία στον Βόλο θα φτάσει σταδιακά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου και ενδεχομένως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και μεθαύριο Σάββατο, με μικρή τάση υποχώρησης κατά έναν βαθμό. Από το απόγευμα του Σαββάτου οι άνεμοι στρέφονται σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς, με αποτέλεσμα την Κυριακή να σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς και μικρότερα ποσοστά υγρασίας σε σύγκριση με προηγούμενες μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με ανομβρία.

Σποραδικές βροχές αναμένονται τον Ιούνιο, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα, βροχές αναμένονται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε γενικές γραμμές αναμένεται θερμό καλοκαίρι φέτος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου