ΤΟΠΙΚΑ

«Εξαφανίστηκαν»… μαθητές από Λύκεια της Μαγνησίας

εξαφανίστηκαν-μαθητές-από-λύκεια-10865

Αφορούν στις ημερομηνίες 28 και 29 Ιουνίου και θα πρέπει να υποβληθούν ξανά

Μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν σε Λύκεια, επαγγελματικά και γενικά της Μαγνησίας και είχαν καταθέσει ηλεκτρονικώς τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα e-εγγραφές «εξαφανίστηκαν»… από το σύστημα! Οι αιτήσεις για έναν περίεργο λόγο χάθηκαν με αποτέλεσμα οι μαθητές να χρειαστεί να τις επανυποβάλουν. Ηδη από χθες έχουν κινητοποιηθεί οι διευθυντές των λυκείων σε αναζήτηση των… «χαμένων» μαθητών προκειμένου να ειδοποιηθούν για την επανυποβολή των δηλώσεών τους.

«Προσοχή: Για όσους/ες μαθητές/μαθήτριες υποβλήθηκαν ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφές στις 28/6/2020 και 29/6/2020 οι οποίες δεν εμφανίζονται στο σύστημα, παρακαλούμε για την άμεση επανυποβολή» ήταν το μήνυμα που έλαβαν γενικά και επαγγελματικά λύκεια από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να δίδονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Οπως έγινε γνωστό, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μαθητών της γ’ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην α’ Λυκείου, της α’ Λυκείου που θα πάνε στη β’ τάξη και της β’ τάξης που θα πάνε στη γ’ και οι οποίες υποβλήθηκαν στις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν για κάποιο λόγο διαγραφτεί από το σύστημα.

Το μήνυμα προκάλεσε πανικό… Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη, η έλλειψη αιτήσεων μαθητών για τον αριθμό των οποίων δεν υπάρχει σαφής εικόνα θα οδηγήσει σε προβλήματα στον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς. «Δεν θα έχουμε ακριβή στοιχεία για να συστήσουμε τμήματα και να καταγράψουμε τις ανάγκες μας σε εκπαιδευτικούς», σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι ήδη από χθες διευθυντές των λυκείων έχουν κινητοποιηθεί για να εντοπίσουν τους μαθητές τις αιτήσεις των οποίων διέγραψε το σύστημα.

Θα πρέπει να μπουν στο σύστημα, να δουν ποιοι είναι εγγεγραμμένοι και όσοι δεν είναι να κληθούν να επανυποβάλουν δηλώσεις. Μάλιστα όλα αυτά χρειάζονται να γίνουν μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα καθώς σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία εγγραφών των μαθητών στα λύκεια με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια παράταση στην προθεσμία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου