ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα του Δήμου Ν. Πηλίου για χρηματοδότηση έργων οδοποιίας στις Μηλιές

αίτημα-του-δήμου-ν-πηλίου-για-χρηματοδ-9109

Αίτημα χρηματοδότησης έργων οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών, απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Μιτζικός προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το αίτημα υποβλήθηκε, αφότου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τις σχετικές μελέτες.

Σημειώνεται πως το θέμα είχε τεθεί υπόψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Ι. Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή του στο Βόλο και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας-Β. Σποράδων, όπου έγινε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας –Β. Σποράδων κ. Δ. Κολυνδίνη και των βουλευτών Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρου, κ. Ζ. Μακρή, κ. Αθ. Λιούπη και κ. Κ. Μαραβέγια.

Πρόκειται για τα έργα “Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού Πινακάτες – Άγιος Αθανάσιος – Καλά Νερά”, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 565.000,00 € και “Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού Βυζίτσα – Αργυρέϊκα – Καλά Νερά”, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 845.140,00€.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο έργα οδοποιίας, ζωτικής σημασίας που θα συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το έργο ολοκλήρωσης ασφαλτόστρωσης της οδού Πινακάτες – Άγιος Αθανάσιος – Καλά Νερά αφορά στην ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού από τον οικισμό Πινακάτες προς Καλά Νερά μέσω του συνοικισμού Αγίου Αθανασίου. Το συγκεκριμένο τμήμα σήμερα είναι χωματόδρομος μήκους 4.300μ και μέσου πλάτους 4,00μ.

Το έργο ολοκλήρωσης ασφαλτόστρωσης της οδού Βυζίτσα – Αργυρέϊκα – Καλά Νερά αφορά στην ασφαλτόστρωση της οδού από τον οικισμό Βυζίτσας προς Καλά Νερά μέσω του συνοικισμού Αργυρέϊκα. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι χωματόδρομος με ενδιάμεσα τμήματα τσιμεντόδρομου μήκους 5.700μ. και μέσου πλάτους 5,50μ.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου “Πρόκειται για δύο έργα πνοής για τους προαναφερόμενους οικισμούς αλλά και για όλο το Πήλιο, αναδεικνύοντας το μοναδικό απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαίτερη αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος, θα επιτευχθεί η διατήρηση της φυσιογνωμίας του τόπου. Η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων τμημάτων αποσκοπεί στην ορθή λειτουργική οργάνωση του χώρου παρέχοντας σωστή – ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων και ασφαλή – ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών.

Οι αναφερόμενες οδεύσεις διασχίζουν κυρίως ελαιοκαλλιέργειες και κατοικίες, γι’ αυτό διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η ασφαλτόστρωσή τους όμως θα διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους, επομένως ευνοείται σημαντικά η τοπική αγροτική οικονομία.

Επίσης αναβαθμίζεται η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένες οδοί θα χρησιμοποιούνται ως αντιπυρικές ζώνες και θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου