ΤΟΠΙΚΑ

«Να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά»

να-δοθούν-σε-όλους-τους-συνταξιούχου-771230

Ζητούν από την κυβέρνηση οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν καταθέσει προσφυγές αποτελεί καθολικό αίτημα των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού Μαγνησίας.

Μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συντονιστική επιτροπή των συνταξιουχικών οργανώσεων Ν. Μαγνησίας σπεύδει να επισημάνει ότι πρόκειται για μερική δικαίωση των συνταξιούχων, που δεν μπορεί να παραγράψει τις τεράστιες απώλειες, που υπέστησαν εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

«Οι πέντε αποφάσεις που βγήκαν στις 13/7/2020 από το ΣτΕ είναι νομικά επιζήμιες για εμάς και η κυβέρνηση πήρε αυτό που επιδίωκε, διότι κρίνουν συνταγματικούς όλους τους νόμους της τελευταίας 10ετίας, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους συνταξιούχους», υπογραμμίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας σ’ ανακοίνωσή τους και αναφέρονται στο πάγωμα των αυξήσεων από το 2010 έως το 2022, στη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων πάνω από 40%, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και των δώρων και στην εισφορά 6% για την υγεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των συνταξιούχων, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο και τον χρόνο με πολιτική απόφαση να τα δώσει σε όλους τους συνταξιούχους. «Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να καταθέσει στη Βουλή τον τρόπο και τον χρόνο που θα δοθούν αυτά που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα», τονίζουν οι οργανώσεις, ενώ συνεχίζοντας αναφέρουν: «Σύμφωνα με τις δηλώσεις της σημερινής Κυβέρνησης πριν το κορονοϊό και μετά τον κορονοϊό θα νομοθετήσει για το σύνολο των συνταξιούχων βάσει και των δημοσιονομικών χώρων που θα υπάρχουν. Το ίδιο δήλωσε και στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑ στις 14/12/2019 στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσο, στο τελευταίο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ωστόσο παλαιότερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέτρεπαν τους συνταξιούχους να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα διεκδίκησης, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ισχύσει για όλους». Νομικά μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε όλες τις πόρτες διεκδίκησης των απωλειών μας. Το συνταξιουχικό κίνημα όμως δεν αποδέχεται αυτές τις περικοπές και με αγώνες απαιτεί να τους επιστραφούν όλα όσα τους αφαιρέθηκαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου