ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κλαδική σύμβαση ζητούν οι υγειονομικοί

νέα-κλαδική-σύμβαση-ζητούν-οι-υγειονο-771042

Από το 2011 αμείβονται με τις ίδιες αποδοχές «κουρεμένες» κατά 40% – Σε εκλογές κατέρχεται το τοπικό σωματείο

Την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας διεκδικούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στις ιδιωτικές δομές υγείας. Από το 2011 που έληξε η τελευταία κλαδική σύμβαση μέχρι σήμερα, εννιά χρόνια μετά, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, μέλη του τοπικού Συλλόγου υγειονομικού προσωπικού Ν. Μαγνησίας αμείβονται με τις αποδοχές που προβλέπονταν τότε και ήταν «κουρεμένοι» κατά 40%.

Αυτό που ωστόσο είναι ενθαρρυντικό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών και ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Υγειονομικού Προσωπικού Σμαράγδα Λιάτσικου, το γεγονός ότι έχουν ομαλοποιηθεί οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές έχει συμβάλει τα μέγιστα, ώστε τουλάχιστον το προσωπικό των κλινικών να πληρώνεται εγκαίρως.

«Η συρρίκνωση των αποδοχών μας είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να παραβλέπουμε. Προκαλεί π εκτός από οικονομικά και τεράστια κοινωνικά προβλήματα, στους 400 και πλέον νοσηλευτές στο χώρο της ιδιωτικής υγείας», σημειώνει η κ. Λιάτσικου.

Εκλογές στον σύλλογο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Υγειονομικού Προσωπικού Ν. Μαγνησίας κατέρχεται σε εκλογές την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου. Οι κάλπες θα στηθούν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου6 από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες μέχρι αύριο Παρασκευή 17 Ιουλίου από 9 το πρωί έως 11.00.

Στην περιοχή λειτουργούν περίπου 13 κλινικές και διαγνωστικά κέντρα όπου απασχολούνται περισσότερα από 400 άτομα προσωπικό, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές. Παρ ’όλα αυτά όμως όπως και στα υπόλοιπα συνδικάτα και ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αποσυσπειρωμένος.

«Η συλλογικότητα είναι αυτή που διασφαλίζει το μέλλον της εργασίας και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι οι εργαζόμενοι και να συσπειρωθούμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο», λέει η κ. Λιάτσικου, εν όψει των εκλογών απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους της να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες, ώστε η επόμενη διοίκηση να βγει δυνατή και ενισχυμένη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου