ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γιορτή αχλαδιού στο Βελεστίνο

γιορτή-αχλαδιού-στο-βελεστίνο-402261

Στο Βελεστίνο θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά η γιορτή αχλαδιού και άλλων τοπικών προϊόντων, που αποτελεί πλέον θεσμό. Η εκδήλωση, με θέμα «Διαδρομές και πολιτισμός της φεραίας γης», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στον πεζοδρόμο μπροστά από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κατά τη διάρκειά της, οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα της φεραίας γης.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, με την πρόεδρο Μάρθα Σαράντη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση προβάλλουμε τον τόπο μας, τα αχλάδια, τα τοπικά προϊόντα και γενικά τον πολιτισμό του τόπου μας, γιατί κάποτε ήμασταν μεγάλη σκάλα στα αχλάδια και υπάρχουν και αρκετά στρέμματα που καλλιεργούνται στην περιοχή».

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στις 20:45 ο Αλέξανδρος Παπαχατζής, καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής εργαστηρίου δενδροκηπευτικών & εδαφικών πόρων HORTLAB, θα μιλήσει με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της αχλαδιάς και εναλλακτικές δενδροκομικές καλλιέργειες».

Στις 21:15 ο δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εχθροί και ασθένειες της αχλαδιάς».

Στις 21:45 θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου «Διάπλαση» Ριζομύλου, «Φίλοι Νέων» Αγίου Γεωργίου και «Αριστοτέλης» Στεφανοβικείου.

Στις 22:30 ακολουθεί γλέντι με την ορχήστρα του Τάκη Τρουμπουτζά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου