ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρχίζει το παζάρι Βελεστίνου

αρχίζει-το-παζάρι-βελεστίνου-384357

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο

Ανοίγει σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τις πύλες της η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο, με ωράριο λειτουργίας από τις 6 το απόγευμα ώς τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου που επισκέπτεται το παζάρι, όσο και των εμπόρων – εκθετών που συμμετέχουν σε αυτό είναι μεγάλη. Οι συνολικές θέσεις που προβλέπονται για τους μικροπωλητές – εμπορικά στέκια ανέρχονται περίπου στις 45 και η κατάληψη θέσεων είναι δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Ο χάρτης διασκέδασης και αναψυχής των επισκεπτών περιλαμβάνει ψησταριές, παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακό χαλβά, λούνα παρκ, παιχνίδια, πάγκους με ποικίλα φθηνά εμπορεύματα και άλλα προϊόντα, παράλληλα με άφθονο κέφι, ψυχαγωγία, μουσική, χορό, τη δημιουργικότητα και το μεράκι των συμμετεχόντων.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής κι έναν ζωντανό οικονομικό και κοινωνικό θεσμό που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους.

Η εμποροπανήγυρη συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Μουσικές εκδηλώσεις

Η σημερινή επίσημη πρώτη για το παζάρι του Βελεστίνου συμπίπτει με την κεφάτη μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Πάγκαλο και άλλους μουσικούς, που πραγματοποιείται στις 10 το βράδυ στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, με πρωτοβουλία του συλλόγου ελεύθερων επαγγελματιών δήμου Ρήγα Φεραίου. Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Καλαμπακιώτης «το παζάρι είναι πολύ επιτυχημένος θεσμός και τονώνει την τοπική οικονομία και την κίνηση στα καταστήματα εστίασης».

Η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από τον Βόλο και τη γύρω περιοχή, με τους επαγγελματίες να υπογραμμίζουν ότι είναι επιτυχημένος ο θεσμός.

Στο μεταξύ, λαϊκοδημοτική χορευτική βραδιά διοργανώνει ο Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η διοργάνωση θα γίνει στο παζάρι του Βελεστίνου αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 21.30.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου