ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λύση σε τοπικό επίπεδο διεκδικούν οι κάτοικοι Κεραμιδίου και Βένετου

λύση-σε-τοπικό-επίπεδο-διεκδικούν-οι-κ-361459

Δεν καλύφθηκαν από τις σημερινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, οι κάτοικοι του Κεραμιδίου και του Βένετου ο οποίος δεσμεύτηκε ότι για οριστική διευθέτηση του προβλήματος που έχει ανακύψει για την κυριότητα των 15.000 στρεμμάτων στις δύο περιοχές.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία πολλών κατοίκων, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, του αντιδημάρχου κ. Παλληκάρη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βενέτου, Ανδρέα Βλαχόπουλου, επικράτησαν πολλές στιγμές έντασης, δείγμα του μεγάλου αναβρασμού που επικρατεί σε Κεραμίδι και Βένετο για τη διαμάχη κατοίκων με τη Μονή Φλαμουρίου για την κυριότητα των εκτάσεων.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ότι «Ηρθε επιτέλους η ώρα αυτό το θέμα να βρει την οριστική του λύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει πρώτα – πρώτα με νομιμότητα, διότι και η Μονή και η επιβλέπουσα Μητρόπολη και η Ιερά Σύνοδος με την οικονομική υπηρεσία, διότι και αυτή έχει μερίδιο εκεί, είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες».

Οι κάτοικοι ωστόσο δεν καλύπτονται από αυτό και όπως ειπώθηκε στη σημερινή του συνάντηση διεκδικούν λύση σε τοπικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου.

Ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου απευθυνόμενος στους κατοίκους τόνισε: «Είμαι μαζί σας και θα είμαι μαζί σας μέχρι τέλους».

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος πριν τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη για το θέμα στην οποία να συμμετέχουν ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου, μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, νομικός σύμβουλος, ενώ θα κληθούν και οι τοπικοί Βουλευτές.

Σε περίπτωση που η συνάντηση με τον κ. Ιγνάτιο αποβεί άκαρπη θα οριστεί νέα συνάντηση κατοίκων για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου