ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διάκριση της Αποστολίας Ακριβούση

διάκριση-της-αποστολίας-ακριβούση-348183

Την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας τιμά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολία Ακριβούση, που έλκει την καταγωγή της από το Στεφανοβίκειο, θα τιμήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, μετά τη διάκριση της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τη βράβευση του ντοκιμαντέρ «After Crime».

Το ντοκιμαντέρ έλαβε βραβείο μικρού μήκους στην κατηγορία του τον Ιούνιο του 2019 από το Best Shorts Competition, το οποίο θεωρείται το αντίστοιχο βραβείο Οσκαρ, την ενότητα αναγνώρισης, για την ποιότητα, την πρωτοτυπία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Best Shorts Competition είναι ένας μοναδικός διαγωνισμός στην κινηματογραφική βιομηχανία. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό βραβείων και όχι για ένα φεστιβάλ κινηματογράφου με την παραδοσιακή έννοια, ο οποίος επιτρέπει σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος με τις ταινίες τους.

Το Best Shorts Competition ιδρύθηκε το 2011 και καθιερώθηκε αμέσως ως ένας πρωτοποριακός παγκόσμιος διαγωνισμός που προσπαθεί να δώσει στους ταλαντούχους σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, δημιουργικές ομάδες και δημιουργούς νέων μέσων τη θετική προβολή που αξίζουν. Αναδεικνύει και επιβραβεύει τα επιτεύγματα των σκηνοθετών και παραγωγών που δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ υψηλής ποιότητας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ασχολείται με την πρότυπη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο και αποτέλεσε από το 2015 το «χαλί» της εισήγησης της κ. Ακριβούση στο 34ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Νόμου και Ψυχικών Νόσων στη Βιέννη.

Το «After Crime» έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου απέσπασε θετικά σχόλια και το πρώτο μεγάλο βραβείο ήρθε από την Αμερική.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολία Ακριβούση αφιέρωσε το βραβείο στη γενέτειρά της, το Στεφανοβίκειο, και σε όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας τιμά τους δημότες του που με την επιστημονική τους κατάρτιση, το ήθος τους και την εργατικότητά τους γίνονται διεθνώς άξιοι πρεσβευτές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Θα τιμήσουμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολία Ακριβούση για τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο που εφαρμόζονται στην Υπηρεσία που προΐσταται, αλλά και για το πρώτο διεθνές βραβείο που έλαβε το ντοκιμαντέρ «After Crime»».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου