ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσφορά σε 771 πολίτες από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρ. Φεραίου

προσφορά-σε-771-πολίτες-από-το-κέντρο-κοι-322853

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου, που εξυπηρέτησε 771 άτομα από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα. Οι εξυπηρετούμενοι, ηλικίας 18 έως 65 ετών, απευθύνθηκαν στη συγκεκριμένη δομή με κυρίαρχα αιτήματα τα προνομιακά επιδόματα, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το επίδομα στέγασης και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού και σε όλες τις ηλικίες, με ποικίλες υπηρεσίες προς τους δημότες και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και στήριξης κοινωνικών ομάδων, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες.

Λειτουργεί με σκοπό να φέρει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες πιο κοντά στον πολίτη μέσα από εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση. Αποτελεί τοπικό σημείο αναφοράς για υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών στη συνεργασία με Υπηρεσίες και δομές του Δήμου. Θέτει ως βασικό στόχο την υποστήριξη των ωφελούμενων όσον αφορά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική τους ένταξη.

Στην αρμοδιότητα του Κέντρου εντάσσονται, επίσης, οι ωφελούμενοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Τα στελέχη φροντίζουν τόσο για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων των δικαιούχων, όσο και για τη συγκέντρωση των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Παράλληλα, το Κέντρο παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ωφελούμενους.

Επιπλέον, λειτουργούν, σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σχολές γονέων και υλοποιούνται δράσεις σε σχολεία με στόχο την καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών.

Καθημερινά παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες και παιδιά στο γραφείο του Κέντρου Κοινότητας στο Βελεστίνο.

Ταυτόχρονα υπάρχει συνεργασία με τοπικούς συλλόγους σχετικά με διοργανώσεις ημερίδων για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες, που περιλαμβάνουν υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία με Υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, αμεα και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Στελεχώνεται από την ψυχολόγο Σοφία Μπαλαμώτη και την κοινωνική λειτουργό Μαρία Μπακάλη.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για τους πολίτες είναι το 2425023794 και η διεύθυνση στην οποία μπορούν να απευθύνονται είναι Ηρώων Πολυτεχνείου 4 στο Βελεστίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου