ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τιμητική εκδήλωση για νέες μητέρες στο Βελεστίνο

τιμητική-εκδήλωση-για-νέες-μητέρες-στ-300990

Στο Βελεστίνο το 10ο πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο, με θέμα την υγεία του παιδιού και του εφήβου

Το 10ο πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο συνδιοργανώνει το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την ΕΦΥΚΕ στο Βελεστίνο. Το συνέδριο διοργανώνεται στις 22 Νοεμβρίου στο πνευματικό κέντρο Βελεστίνου τις ώρες 14.30 μέχρι 21.00.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Για την υγεία του παιδιού και του εφήβου».

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, εναρκτήρια μέρα του συνεδρίου οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν 14.30 – 15.15, με τους σύντομους χαιρετισμούς να τοποθετούνται 15.15 – 16.00.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη πρόεδρος του ΔΣ της ΕΦΥΚΕ, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου (ΑΓΝΒ), μετεκπαιδευμένη στη Λοιμωξιολογία και Νεογνολογία, Ψυχική Υγεία, ΔΕΠΥ Αυτισμό, Σχολική Ετοιμότητα, διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), θεολόγο. Επίσης η Αντωνία Χασιώτη υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επισκέπτρια υγείας Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Βελεστίνου, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Τους σύνεδρους θα καλωσορίσει ο Δημήτριος Νασίκας δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Το 1ο στρογγυλό τραπέζι 16.00 – 18.00 έχει ως θέμα «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψη στο Βελεστίνο».

Προεδρείο στην πρώτη ενότητα οι Φανή Σαρηγιάννη, Αντωνία Χασιώτη.

Από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου συμμετέχουν Φανή Σαρηγιάννη διευθύντρια ΚΥ Βελεστίνου, Ισμήνη Περιστέρη επισκέπτρια Υγείας ΚΥ Βελεστίνου, Σιμέλα Παμπουκίδου κοινωνική λειτουργός.

Από το Κέντρο Κοινότητας Ρήγα Φεραίου οι Σοφία Μπαλαμώτη ψυχολόγος, Μαρία Μπακάλη κοινωνική λειτουργός, ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Αντωνία Χασιώτη επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας.

Στη δεύτερη ενότητα το προεδρείο απαρτίζουν οι Αννα Ψυρροπούλου, Μαρία Λάμπρη, Στέλιος Κολοβός.

Οι εισηγήσεις αφορούν τα «Αντικειμενικά και απεικονιστικά ευρήματα στα ισχία και η συσχέτιση τους με το συγγενές εξάρθρημα», τους «Απαραίτητους εμβολιασμούς στην εφηβική ηλικία και η πρόληψη που επιτελούν» και «Η συμβολή της συμβίωσης με τα ζώα και της ενασχόλησης με τον χορό στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών – Εναλλακτικές θεραπείες για τη νοητική υστέρηση».

Εισηγήτριες είναι οι: Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη, Δήμητρα Παπακυρίτση και από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ οι: Αικατερίνη Αχμάντ, Παναγιώτα Παπαθωμά.

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι 18.00 – 19.00, η Κερασία Γούση θα αναπτύξει την «Ιστορία της Παιδιατρικής». Προεδρείο Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη.

Στην ενότητα «Μητρικός θηλασμός – Μητρότητα και κοινωνία» στο προεδρείο είναι οι Δήμητρα Στάμου, Χαμαϊδούλα Τάτλη, Ειρήνη Οροβού, Ανδρομάχη Τραγάρη.

Το θέμα «Το δικαίωμα στη ζωή, μητρότητα και κοινωνία» θα αναπτύξει η Χαμαϊδούλα Τάτλη, ενώ «Η θεμελιώδης αξία του μητρικού θηλασμού» είναι το θέμα ομιλίας από τη Μαρία Αλβανού.

Η Τατιάνα Σορόκινα θα αναπτύξει το θέμα «Διερεύνηση των ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του μητρικού θηλασμού».

Στην επόμενη ενότητα συμμετέχουν στο προεδρείο οι Μαρία Μπίσσα, Μυροφόρα Διαμαντή, Αποστολία Λιανού.

Εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες μητέρες, που γέννησαν το τελευταίο χρόνο θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την ΕΦΥΚΕ.

Στο 3ο στρογγυλό τραπέζι 20.00 – 21.30 η θεματική είναι «Γενετική και υπέρηχοι στην υπηρεσία της μαιευτικής».

Το προεδρείο απαρτίζουν οι Γεώργιος Γεωργαδάκης, Δημήτριος Ξηροφώτος.

Τα θέματα εισήγησης και οι ομιλητές είναι: Γεώργιος Γεωργαδάκης «Το θαύμα της δημιουργίας της ανθρώπινης ζωής», Αγγελική Γεροβασίλη «Η σπουδαιότητα του γενετικού ελέγχου στη καθημερινότητά μας», Γεώργιος Κοσμάς «Το μέλλον στην ανίχνευση των χρωμοσωμικών διαταραχών/ανωμαλιών».

«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το ΚΕΠ Υγείας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να τιμηθούν οι νέες μητέρες του 2019. Επιλέξαμε αυτή τη χρονική στιγμή ενός πανελλήνιου παιδιατρικού συνεδρίου δίνοντας στις μητέρες τη δυνατότητα της σωστής γνώσης για όσα έχουν σχέση με το παιδί και προβάλλοντας προς την κοινωνία μήνυμα ελπίδας κατά της υπογεννητικότητας» υπογραμμίζει η Αντωνία Χασιώτη.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη στέλνει το μήνυμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας των φορέων για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, καθώς και της ελπίδας που φέρνουν οι νέες μητέρες στον Δήμο αντιστεκόμενες στη υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα».

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι τιμή για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να φιλοξενούμε και να συνδιοργανώνουμε πανελλήνιο συνέδριο και προσκαλούμε τους δημότες μας να το παρακολουθήσουν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αξιόλογα θέματα που αφορούν σε όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου