ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραμυθοακούσματα στο Κεφαλόβρυσο στο Βελεστίνο

παραμυθοακούσματα-στο-κεφαλόβρυσο-σ-269575

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Κοινότητας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τα παιδιά, και τα προκαλεί στα «Παραμυθο-ακούσματα στο Κεφαλόβρυσο». Πρόκειται για μια τριήμερη εκδήλωση για παιδιά σχολικής ηλικίας (πρώτων τάξεων του Δημοτικού), που θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17, 18 Δεκεμβρίου 2019 στον Εκθεσιακό Χώρο- Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο.

H συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με σχολεία, μαθητές και γονείς είναι συνεχής. Έτσι επιλέχθηκε με αφορμή τα Χριστούγεννα να συναντηθούν ξανά σε ένα διαφορετικό χώρο και με γιορτινή διάθεση. Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας, συγγραφέων και αφηγητών και του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποσκοπεί στο να φέρει τα παιδιά κοντά με την ιστορία του τόπου, καθώς και με το έργο του Ρήγα Φεραίου μέσω παραμυθιών.

Καθημερινά το πρόγραμμα θα ξεκινά με ξενάγηση στο χώρο. Κατόπιν θα ακολουθεί αφήγηση παραμυθιών και βιωματικά εργαστήρια. Ο στόχος είναι τα παιδιά μέσω του παραμυθιού να νιώσουν, να βγάλουν το συναίσθημά τους, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να ζωγραφίσουν.

Πρόγραμμα:

16/12/19:

9.30 -10.00: Ξενάγηση στο χώρο μέσω της ιστορίας του Ρήγα Φεραίου

10.00 -11.00: Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι. Ένα παραμύθι για την διεκδικητική συμπεριφορά (από τη Σοφία Μπαλαμώτη συγγραφέα -ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας)

11.10-12.30: Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι.

17/12/19:

9.30-10.00: Ξενάγηση στο χώρο μέσω παραμυθιού από την Αγγελική Θάνου

10.00-11.00: Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς (από την Αγγελική Θάνου συγγραφέα, συνταξιούχος Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Δρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

11.10-12.30: Παραμύθια της Ίμβρου

18/12/19:

9.30-10.00: Ξενάγηση στο χώρο

10.00-11.00: Παραμύθια της Ίμβρου (από την Χρυσάνθη Κυρίτση συγγραφέα)

11.10-12.30: Ο Αη- Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες και ένα μυστικό (από την Αγγελική Θάνου)

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη ανέφερε: «Η αξία των Χριστουγέννων είναι να μοιράζουμε την αγάπη και τη χαρά απλόχερα και επιλέξαμε μέσω της παραπάνω δράσης να το κάνουμε. Επίσης, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν παρά μια αφορμή, για να υιοθετούμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, αξίες που πρέπει να μας καθοδηγούν για όλη τη χρονιά. Για τον λόγο αυτό, προσπαθούμε να «θεσπίσουμε» ανάλογες δράσεις ως κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Μπορούν, λοιπόν, οι μικροί μαθητές να προσφέρουν ένα μικρό δώρο (τρόφιμα) ως δείγμα αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης και εμείς θα φροντίσουμε να φτάσει σε δημότες μας που το έχουν πραγματική ανάγκη. Μιας και η γιορτή των Χριστουγέννων είναι τόσο αγαπημένη, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να περάσουμε θετικά μηνύματα στα παιδιά», κατέληξε η κ. Χασιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου