ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οι ομορφιές του Βελεστίνου, μήνυμα ελπίδας για τη Νέα Υόρκη

οι-ομορφιές-του-βελεστίνου-μήνυμα-ελπ-108165

Ο δημοσιογράφος και ερασιτέχνης φωτογράφος Φοίβος Παπαγεωργίου σε ρόλο πρέσβη του τόπου του φιλοξενήθηκε στο ένθετο του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης

Μήνυμα ζωής στη μακρινή Ν. Υόρκη, που δοκιμάζεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, έστειλε το Βελεστίνο μέσω του δημοσιογράφου και ερασιτέχνη φωτογράφου Φοίβου Παπαγεωργίου. Φωτογραφίες από τις ομορφιές της περιοχής, που δημοσιεύτηκαν στο πασχαλινό ένθετο του Εθνικού Κήρυκα, αποτέλεσαν νότα αισιοδοξίας για τον Ελληνισμό της πρωτεύουσας του κόσμου. Τα στιγμιότυπα, που απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Βελεστινιώτης καλλιτέχνης, έσπασαν το γκρίζο της καραντίνας και έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά, έστω κι αν βρίσκονται τόσο μακριά…

«Η άνοιξη δεν ματαιώνεται» ήταν ο τίτλος που έδωσε στο κείμενο με το οποίο συνόδευσε τις φωτογραφίες του ο Φοίβος Παπαγεωργίου και δημοσιεύτηκε στο πασχαλινό ένθετο της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας στη Ν. Υόρκη.

«Η δημοσιογράφος και υπεύθυνη του περιοδικού Γιάννα Κατσαγεώργη είναι θεία μου. Εχει καταγωγή από το Βελεστίνο και παρακολουθεί τις φωτογραφίες που ανεβάζω στην ιστοσελίδα μου, στο Μουσικό Βαγόνι. Μου ζήτησε λοιπόν να της στείλω κάποιες από αυτές», περιγράφει ο Φοίβος Παπαγεωργίου το ταξίδι της ομορφιάς του Βελεστίνου στη μακρινή Ν. Υόρκη.

Οι φωτογραφίες κέρδισαν τα θετικά σχόλια ομογενών της Ν. Υόρκης, που ήρθαν σε επαφή με τον Φοίβο Παπαγεωργίου. «Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής» έγραψε ένας από τους ομογενείς με καταγωγή από το Βελεστίνο.

Οι φωτογραφίες του Βελεστινιώτη ερασιτέχνη φωτογράφου αποτέλεσαν νότα αισιοδοξίας και έστειλαν μήνυμα ζωής στην πρωτεύουσα του κόσμου, που βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας.

«Καθημερινά στη σελίδα μου ανεβάζω φωτογραφίες με ομορφιές του τόπου μου. Το Βελεστίνο είναι ένα πανέμορφο μέρος, όμως δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τη δυναμική του. Η καθημερινότητα μας κάνει να μην εκτιμούμε τις όμορφες εικόνες που αντικρίζουμε γύρω μας. Κι όμως η ίδια η φύση μπορεί να αποτελέσει νότα αισιοδοξίας εν μέσω καραντίνας», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τον πολιτισμό και την ιστορία, η φύση είναι κομμάτι της ταυτότητας του Βελεστίνου, που αξίζει να προβληθεί.

«Η άνοιξη δεν ματαιώνεται»

Με τίτλο «η άνοιξη δεν ματαιώνεται» ο Φοίβος Παπαγεωργίου γράφει για να συνοδεύσει τις φωτογραφίες του:

«Θυμηθείτε, δεν μπορούν να ματαιώσουν την άνοιξη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα τέλη Μαρτίου και ο 82χρονος Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney, παρουσιάζοντας τον ψηφιακό του πίνακα (σε iPad), από την απομόνωσή του στη Νορμανδία.

Και στο Βελεστίνο, στις αρχαίες Φερές του Αδμήτου και της Αλκηστης, πατρίδα του επαναστάτη Ρήγα, η φύση δεν θα μπορούσε να μην οργιάσει μέσα σε αυτή την οξύμωρη πραγματικότητα.

Η Περσεφόνη ανέβηκε από τον Αδη να συναντήσει τη μητέρα της, τη Δήμητρα κι αυτή από τη χαρά της άφησε τη γη ν’ ανθίσει.

Μαζί της, ξεχύνονται στον ήλιο άνθρωποι και ζώα.

Ερχεται το Πάσχα!

Ανάσταση της φύσης, ανάσταση της ζωής!

Οι εικόνες γύρω μας το επιβεβαιώνουν. Οι πελαργοί βρήκαν την περσινή τους φωλιά στο καμπαναριό της εκκλησίας και στον ψηλό στύλο της ΔΕΗ. Τα κοπάδια ξεχύνονται στην καταπράσινη πλαγιά για το δροσερό χορτάρι.

Κόκκινο, το χρώμα της ζωής, της αγάπης, αλλά και του θανάτου.

Το Θείο Δράμα μάς δείχνει τη θυσία που θα οδηγήσει στη λύτρωση και την αγάπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου