ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

35 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

35-φιάλες-αίματος-συγκεντρώθηκαν-στον-δ-71289

Αιρετοί του ΔΣ, εκπρόσωποι συλλόγων και υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Συνολικά 35 φιάλες είναι το απόθεμα εθελοντικής προσφοράς αίματος που συγκέντρωσε η δημοτική τράπεζα αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε με επιτυχία στον πεζόδρομο του Βελεστίνου την περασμένη Τετάρτη.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με υποδειγματική οργάνωση στη διάταξη του χώρου και με την εφαρμογή όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων κλινών, ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ αιμοδοτών, χρήση γαντιών και μασκών). Στο προσκλητήριο που απεύθυναν δήμος και σύλλογοι της περιοχής, ανταποκρίθηκαν πολλοί δημότες, ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθ.Βλάχος, Ευ. Γιαννακός και Μαργ. Μπαρτζιάλης, η τοπική σύμβουλος Βελεστίνου Άννα Γιάτσιου, ο διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου Στ. Καρκάλης, μέλη συλλόγων, υπάλληλοι του δήμου, φορείς και εθελοντές.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος ευχαριστεί όλους τους συλλόγους, εθελοντές αιμοδότες – πολίτες που ανταποκρίθηκαν, αλλά και την ομάδα της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας με τη σειρά του έκανε λόγο για «πράξη αλληλεγγύης και υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας που δημιουργεί ευαισθητοποιημένους πολίτες με υποδειγματική συνέπεια» και συνεχίζοντας σημείωσε: «Είναι μια ικανοποίηση όταν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του που έχει ανάγκη σε αίμα. Όλοι οι σύλλογοι αιμοδοτών του Δήμου μας καθώς με τη δημοτική τράπεζα αίματος έχουν ως μέλημά τους να είναι συμπαραστάτες στον καθένα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου