Μέχρι το Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου

Μέχρι το Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου

Αθανασόπουλος: «Η επανακήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιτάχυνε τις εξελίξεις»

Ευχάριστη εξέλιξη στο έργο αντιδιαβρωτικών και αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι του Πεταλιδίου, που προκλήθηκαν από το «Ζορμπά» το Σεπτέμβριο του 2018, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό, έχει ξεκινήσει ήδη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που «τρέχει» μέχρι το τέλος του μήνα και αρχές Φεβρουαρίου θα έχει προκύψει ο ανάδοχος. Προέβλεψε, δε, ότι μέσα στο Φεβρουάριο ή το Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το σπουδαίο έργο για την περιοχή.

Ο κ. Αθανασόπουλος επανέλαβε ότι καταλυτικό ρόλο για να προχωρήσει γρήγορα το έργο έπαιξε το γεγονός ότι η Δημοτική του Αρχή έσπευσε να επανακηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να «βαλτώσει» και να χρειαστούν αρκετά χρόνια για την υλοποίησή του.

Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις για το συγκεκριμένο θέμα ο Γιώργος Αθανασόπουλος είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον τέως δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο οποίος απουσίαζε προχθές από τη συνεδρίαση, ενώ από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κανείς δε ζήτησε το λόγο για να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη.

Του Κώστα Γαζούλη