Μεσσήνη: Τα αποτυπώματα πρόδωσαν τους κλέφτες

Μεσσήνη: Τα αποτυπώματα  πρόδωσαν τους κλέφτες

Τα αποτυπώματα πρόδωσαν τους συνεργούς 28χρονου που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο για κλοπή σε σπίτι στη Μεσσήνη, κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Το περιστατικό είχε συμβεί νωρίς το βράδυ στις 15 Ιανουαρίου. Σε κεντρικό δρόμο της Μεσσήνης τρεις δράστες σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου και παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος. Ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν 40 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Ο τέταρτος δράστης, ένας 28χρονος Ρομά, είχε μείνει στο αυτοκίνητο και τους περίμενε.

Οι κινήσεις τους, όμως, έγιναν αντιληπτές από τους αστυνομικούς, καθώς παρατήρησαν ότι κινούνταν με το αυτοκίνητο στην περιοχή με σβηστά φώτα. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε αντιληπτή η διάρρηξη του σπιτιού και έτσι οι αστυνομικοί αναζήτησαν το όχημα, το οποίο βρήκαν σταθμευμένο στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος στην Μπούκα Μεσσήνης και συνέλαβαν τον 28χρονο οδηγό του. Οι άλλοι τρεις ήταν άφαντοι.

Στο διαμέρισμα, όμως, βρέθηκαν αποτυπώματα κι έτσι ταυτοποιήθηκαν οι άλλοι τρεις δράστες, ενώ σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές για έναν 23χρονο, έναν 22χρονο και έναν 18χρονο Ρομά.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε μία κλοπή σε όχημα, στις 11 Ιανουαρίου στην Καλογερόραχη του Δήμου Μεσσήνης. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά, ενός 17χρονου, ενός 14χρονου και ενός 16χρονου, για κλοπή.

Οι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου και είχαν αφαιρέσει μια τσάντα που περιείχε 60 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με 40 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν τις κάρτες και έκαναν αγορές με ανέπαφες συναλλαγές κι έτσι η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.

Β.Β.