Φιλιατρά: Νέα διακοπή στην ύδρευση σήμερα, παράπονα και διαμαρτυρίες

Φιλιατρά: Νέα διακοπή στην ύδρευση σήμερα, παράπονα και διαμαρτυρίες

Τρεις μέρες λειτουργεί Ταμείο της ΔΕΥΑΤ στην Κυπαρισσία

Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές υδροδότησης που σημειώνονται τελευταία στα Φιλιατρά, με συνέπεια να προκαλούνται προβλήματα σε σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και παράπονα και διαμαρτυρίες.

«Λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης αύριο (σ.σ. σήμερα) ημέρα Πέμπτη, 28/5/2020 θα γίνει διακοπή νερού στην Τ.Κ. Φιλιατρών. Το νερό θα διακοπεί από το πρωί στις 7.00 έως αποκαταστάσεως της βλάβης. Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την επικείμενη ταλαιπωρία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στη διακοπή του λόγω έκτακτων  προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι με την υπογραφή του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσιου Καραβίτη.

Προχθές το βράδυ εξέδωσε δελτίο Τύπου η “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” Τριφυλίας, όπου αναφέρεται: «Νέα διακοπή νερού χθες στα Φιλιατρά. Και πάλι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των καταναλωτών. Χάθηκε μια συγγνώμη στους Φιλιατρινούς, που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν; Κλειστό το ταμείο της ΔΕΥΑΤ στην Κυπαρισσία. Προσέρχονται πολίτες να εξοφλήσουν λογαριασμούς και τους παραπέμπουν για πληρωμή μέσω τραπεζών ή άλλων συμβεβλημένων. Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες τους. Η κάθαρση και η οικονομική εξυγίανση της ΔΕΥΑΤ ξεχάστηκαν. Τα χρέη της, όμως, προς το Δήμο Τριφυλίας συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Καμία έγνοια σχεδιασμού και κανένας προγραμματισμός για έργα υποδομής δε φαίνεται να υπάρχει, όπως για παράδειγμα για την ύδρευση της Κυπαρισσίας. Να πούμε και σ’ ανώτερα;».

Σχετικά με τη λειτουργία Ταμείου της ΔΕΥΑΤ στην Κυπαρισσία σε ανακοίνωση της Επιχείρησης σημειώνεται: «Η ΔΕΥΑΤ σας ενημερώνει ότι το ταμείο της επιχείρησης θα λειτουργεί τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από ώρα 8:00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2761062130».

Του Ηλία Γιαννόπουλου