Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσπρωτία: Αποκλεισμένοι δύο μέρες οι κάτοικοι του χωριού Πηγαδούλια

Θεσπρωτία: Αποκλεισμένοι δύο μέρες οι κά...

Απέχουν 20 χιλιόμετρα από τους Φιλιάτες και έχουν 100 μόνιμους κατοίκους

Αποκλεισμένο λόγω κατολισθήσεων που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παραμένει για περισσότερο από δύο εβδομάδες το χωριό Πηγαδούλια Φιλιατών στη Θεσπρωτία.  Οι 30 μαθητές, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά με τα πόδια μία απόσταση ενός χιλιομέτρου για να επιβιβαστούν στο σχολικό και να μεταβούν στα σχολεία τους.
Οι κάτοικοι σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού, χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη τα ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να εφοδιάσουν την οικογένεια με τα αναγκαία τρόφιμα ή έχουν κάποια επείγουσα υπόθεση στους Φιλιάτες ή την Ηγουμενίτσα. Τα Πηγαδούλια απέχουν 20 χιλιόμετρα από τους Φιλιάτες και έχουν 100 μόνιμους κατοίκους.

Στο μεταξύ, λόγο για «γεωλογικό φαινόμενο μετακίνησης εδαφών», κάνουν οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ, στην περιοχή του χωριού Σκεπαστό στο Δήμο Πάργας, όπου το τελευταίο διάστημα ένα σπίτι βρέθηκε στο «αέρα», ενώ έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις.
Ο δήμαρχος Πάργας Αθ. Λιόλιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕσχολίασε το ζήτημα: «Ζητήσαμε να επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή κλιμάκιο ου ΙΓΜΕ. Οι ειδικοί επιστήμονες έκαναν λόγο για γεωλογικό φαινόμενο μετακίνησης εδαφών, του οποίου η εξέλιξη επιταχύνθηκε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Λιόλιος είπε ότι η οδηγία του κλιμακίου είναι να μην γίνει καμία παρέμβαση έως ότου ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Ωστόσο, στο Δήμο της Πάργας έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδόστρωμα των επαρχιακών δρόμων στην Ανθούσα και την Αγιά, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Λιόλιος στην Αγιά, «οι αγροτικοί δρόμοι είναι τσακισμένοι».
Σοβαρή καθίζηση έχει υποστεί το οδόστρωμα στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας –Πρέβεζας στην θέση Γέφυρα της Δέσπως, μία περιοχή που πάντα αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις