Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρεία σύσκεψη για να κατασκευασθεί το ταχύτερο δυνατό η νέα γέφυρα στην Κλειτορία

Ευρεία σύσκεψη για να κατασκευασθεί το τ...

Σήμερα το πρωί στην Πειρφέρεια

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, το πρωί, στην Πάτρα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δημήτρης Χουλιάρας, η Αντιδήμαρχος για την Κλειτορία, Χαρά Γεωργακοπούλου, οι βοηθοί Δημάρχου Καλαβρύτων Σπύρος Σοκορέλης, Νίκος Μαγκαφάς και Ανδριάνα Πεντζιά – Αναστασοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαβρύτων Βασίλης Ασπρούλιας (επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”) και Θανάσης Χρυσανθόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Παναγιώτης Παγιασλής, ο πολιτικός μηχανικός της ίδιας υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Φλωράτος και ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, πολιτικός μηχανικός, κ. Χρήστος Μητρογιώργος.

Την πραγματοποίηση της σύσκεψης αυτής, ζήτησε, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παραστούν σ’ αυτή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαβρύτων, οι οποίοι και εκλήθησαν γι’ αυτό, προκειμένου, να συζητηθεί η επιτάχυνση και επίσπευση της διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης – κατασκευής της νέας γέφυρας της Κλειτορίας, το οποίο αποτελεί, από το νόμο, αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αφού πρόκειται, για έργο, σε επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στη σύσκεψη αυτή, που διήρκησε 2,5 περίπου ώρες, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο Καλαβρύτων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τονίστηκε, απ’ όλους τους συμμετέχοντες, η ανάγκη, να κατασκευασθεί το ταχύτερο δυνατό η νέα γέφυρα στην Κλειτορία, προκειμένου να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα η οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης και να επανασυνδεθεί αυτή, με ασφάλεια και αξιοπιστία, με τα υπόλοιπα χωριά, την Τρίπολη, την 111 Ε.Ο. και την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ευχαρίστησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος, ως αρμόδιος υπουργός για τα δημόσια έργα, τις υποδομές και τα δίκτυα και ως πολιτικός μηχανικός, ανταποκρίθηκε άμεσα και αποδέχθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, τα αιτήματα του Δημάρχου Καλαβρύτων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδότησε το παραπάνω έργο με το ποσό των 250.000 ευρώ, από πιστώσεις του Τ.Ε.Ο..

Η λύση που προτάθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την κατασκευή της γέφυρας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, είναι, η προμήθεια και τοποθέτηση νέας γέφυρας μικτής κατασκευής (μεταλλικός σκελετός με πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα, εδραζόμενη σε θεμέλια, από οπλισμένο σκυρόδεμα).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Αλεξόπουλου με το βουλευτή Αχαΐας κ. Αθανάσιο Νταβλούρο, προκειμένου να διευκρινισθεί εάν υφίσταται μελέτη του Μηχανικού του Στρατού για την κατασκευή μόνιμης, επαρκούς και ασφαλούς γέφυρας, διπλής κατεύθυνσης, με κόστος 80.000 ευρώ και αν ο Στρατός αναλαμβάνει την κατασκευή της. Γι’ αυτό το σκοπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, ανέφερε, ότι θ’ αποστείλει σχετικό έγγραφο ερώτημα, προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προφορικά και με σχετικό έγγραφο που κατέθεσε, ζήτησε, ευθέως, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, το Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους – στους οποίους επίσης απέστειλε το έγγραφό του – να προχωρήσουν, λόγω του κατεπείγοντος και της επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, που και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υφίσταται στην περιοχή της Κλειτορίας, στην απευθείας ανάθεση ή στο διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων, για την ανάδειξη αναδόχου της προμήθειας – έργου κατασκευής της νέας γέφυρας στην Κλειτορία, γιατί συντρέχουν, στην προκείμενη περίπτωση, όλες οι προϋποθέσεις του νόμου, για την προσφυγή, σ’ αυτή, την εξαιρετική διαδικασία και γιατί, είναι η μόνη διαδικασία που εξασφαλίζει την ταχεία, άμεση, ασφαλή και αξιόπιστη κατασκευή της γέφυρας και επιλύει, στον συντομότερο δυνατό χρόνο (2-3 μήνες), το σοβαρό και κατεπείγον πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Κλειτορία και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, τόνισε ιδιαίτερα, ότι: “η περίπτωση της αιφνίδιας καταστροφής της γέφυρας της Κλειτορίας από τη θεομηνία των έντονων και καταστροφικών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στον Κλειτόριο ποταμό και η αδήριτη, κατεπείγουσα και έκτακτη ανάγκη να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην αποκομμένη Κλειτορία και να επανέλθει η διασαλευθείσα οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της στα κανονικά της επίπεδα, αποτελεί το παράδειγμα – τη χαρακτηριστικότερη περίπτωση (που διδάσκεται και στους δευτεροετείς φοιτητές της Νομικής), στην οποία, όχι απλώς αποτελεί δυνατότητα και ευχέρεια, αλλά είναι καθήκον και επιβάλλεται και από το νόμο, να εφαρμοσθεί, η όλως εξαιρετική και κατεπείγουσα διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, από την Υπηρεσία που έχει την ευθύνη της κατασκευής της”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις