Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδανικός προορισμός χειμερινών διακοπών το Σοποτό Αροανίας

Ιδανικός προορισμός χειμερινών διακοπών ...

Μας καλεί να το ανακαλύψουμε

Με τον χειμώνα να πλησιάζει το ορεινό χωρίο Αροανία <<ΣΟΠΟΤΟ>> μας εξιτάρει όλο και περισσότερο και μας καλεί να το ανακαλύψουμε. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η Πάτρα περιτριγυρίζεται από τέτοια μέρη τα οποία είναι ιδανικά για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε διάφορα τέτοια χωρία αλλά και στα γραφικά Καλάβρυτα.

Το χωριό Αροανία ή Σοποτό βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 930 μέτρα, στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης, που είναι παραφυάδα της οροσειράς του Ερύμανθου. Η Αροανία<<Σοποτό>> είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς Είναι ένα χωριό περιτριγυρισμένο από όμορφη φύση και πλούσια βλάστηση,ανάμεσα σε δάση από έλατα και άλλα πολλά δέντρα.

Ο επισκέπτης εδώ έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε γραφικά δρομάκια, ανάμεσα σε πολύ πράσινο, να απολαύσει καθαρό αέρα και να μαγευτεί από τους ήχους και την μοναδική ομορφία της φύσης. Είναι ένας προορισμός που ξεπερνά τις προσδοκίες μας, ένα χωριό που κάθε επισκέπτης βρίσκει τουλάχιστον έναν λόγο να το αγαπήσει: για το πανέμορφο φυσικό τοπίο του, για τη γραφικότητά του, την φιλοξενία του,το φαγητό του και τις υποδομές του, αλλά και για την κοντινή του απόσταση από την Πάτρα μόνο μια και μισή ώρα,φευγοντάς για τον 111 δρόμο και στρίβοντας αριστερά στα Τριπόταμα,η από Διακοφτό και στρίβοντας για Αγια Λαύρα με κατεύθυνση προς Κλειτορία ή από τον εθνικό δίκτυο πηγαίνοντας για Τρίπολη και στρίβοντας για Βυτίνα με κατεύθυνση προς Δάφνη .

Σήμερα το χωριό έχει εξελιχθεί σε έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό που πλημμυρίζει από ζωή και διαθέτει, ξενώνα με ενοικιαζόμενα δωμάτια www.xenonas-sopoto.gr, με πλούσιο πρωινό από παραδοσιακά προιόντα και μοναδικές υπηρεσίες φιλοξενίας συνδυάζοντας περιπάτους σε γραφικά μονοπάτια του χωριού.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκεται  το παραδοσιακό καφενείο-εστιατόριο  κάτω από αγέρωχα πλατάνια που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει  τα λαχταριστά του εδέσματα  με  ποιότητα και εξυπηρέτιση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καφέ εστιατόρια της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις