Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροδρόμιο Αράξου: η εξαιρετική του λειτουργία το καθιστά πλεονέκτημα της Δυτικής Ελλάδας- Θα το αξιοποιήσουμε;

Αεροδρόμιο Αράξου: η εξαιρετική του λειτ...

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος

Την ώρα που μεγάλη συζήτηση γίνεται για την τύχη των Περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας (πολλά εκ των όποιων έχουν ήδη περάσει στην εκμετάλλευση της Γερμανικών συμφερόντων FRAPORT) , ένα από αυτά, το Αεροδρόμιο του Αράξου (παραμένει υπό Κρατικό έλεγχο, δεν πέρασε στην FRAPORT), με τη λειτουργία του αποδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος.  Και υπό Κρατικό έλεγχο μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά και με σχέδιο.

Επισκεπτόμενοι πρόσφατα το Αεροδρόμιο του Αράξου, εντυπωσιαστήκαμε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και από τον άψογο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Οι εγκαταστάσεις του, που ανακαινίστηκαν το 2008, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κάθε γωνιά του αεροδρομίου λάμπει από καθαριότητα, ενώ η εξυπηρέτηση των τουριστών που φτάνουν ή αναχωρούν, παίρνει άριστα.

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του, ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Γκουβίτσας και οι συνεργάτες του που εργάζονται στο αεροδρόμιο, κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όλοι με το χαμόγελο, παρατηρώντας τους καταλαβαίνεις ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους με βαριά καρδιά.

Δεν είναι η περίπτωση των αδιάφορων δημοσίων υπαλλήλων που κοιτάνε πότε θα περάσει η ώρα για να σχολάσουν. Από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, μέχρι τους Αστυνομικούς που έργο τους είναι ο έλεγχος των επιβατών, όλοι δείχνουν να δουλεύουν  με όρεξη. Ευγενικοί, εξυπηρετικοί, χαμογελαστοί βγάζουν προς τα έξω μια πολύ καλή εικόνα.  Την εικόνα μιας φιλόξενης και εργατικής Ελλάδας, που διαψεύδει το μύθο «του τεμπέλη Έλληνα». Και τον διαψεύδει σε αυτούς που εδώ και έξι χρόνια μας κοιτάζουν περίεργα: στους Ευρωπαίους πολίτες. Τι καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα;

Από το αεροδρόμιο του Αράξου θα περάσουν το 2016, 60.000-80.000 τουρίστες προερχόμενοι κυρίως από την Ρωσία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Γερμανία, την Βρετανία, την Γαλλία. Όλοι τους με πτήσεις τσάρτερ. Φτάνουν στον Άραξο και προωθούνται σε ξενοδοχεία, κυρίως της Ηλείας, αλλά όχι μόνον. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα γκρουπ Γάλλων είχε προορισμό την Ερατεινή, ενώ κάποιοι κατευθύνονται και στα λιγοστά ξενοδοχεία της Αχαΐας. Η μερίδα του λέοντος όμως, ανήκει στην Ηλεία.

Αναμφίβολα, το αεροδρόμιο του Αράξου είναι μια σημαντική υποδομή, ένα πλεονέκτημα που αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών. Αυτό είναι ένα στοίχημα που αναλογεί στους Φορείς που ασχολούνται με την τουριστική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις