Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το καφέ Παράδεισος Γούναρη και Κανακάρη - Καφενείο... πολυτελείας για τους θεατρόφιλους Πατρινούς

Το καφέ Παράδεισος Γούναρη και Κανακάρη ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Η Γωνία της Γούναρη με την Κανακάρη στην Πάτρα έχει μακρά ιστορία... θεατροφιλίας.Στο οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το Πάνθεον, (Δ. Γούναρη και Κανακάρη), αρχικά, από το 1885, λειτουργούσε καφέ Σαντάν με την ονομασία ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

(Τα Καφέ Σαντάν, ήταν γνωστά «εξευγενισμένα» καφενεία πολυτελείας όπου ακόμη και μικροί θίασοι παρουσίαζαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα).

Το 1900, το Καφέ Σαντάν, μετατράπηκε σε ανοιχτό θέατρο με την ίδια ονομασία (ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ), το οποίο λειτουργούσε μόνο το καλοκαίρι και μέχρι το 1910. Στην φωτογραφία του 1904,το θέατρο "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"!
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
Το 1923 στον ίδιο χώρο κατασκευάστηκε το Πάνθεον το οποίο αρχικά λειτούργησε στην ταράτσα του κτιρίου σαν θερινό και όταν την επόμενη χρονιά (1924) περατώθηκαν οι εργασίες στην χειμερινή αίθουσα του ισογείου, λειτούργησε και ως χειμερινό. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου καταστρέφεται αφού κτυπήθηκε από βόμβα κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού της Πάτρας από την ιταλική αεροπορία. Μετά το τέλος του πολέμου ανακατασκευάστηκε και στο ισόγειο λειτούργησε ο κινηματογράφος ΡΕΞ. Στην ταράτσα του κτηρίου, συνέχισε να λειτουργεί το Πάνθεον ως θερινό, μέχρι το 1961 που έγινε νέα ανακατασκευή και κτίστηκε νέα κλειστή αίθουσα στον όροφο, η οποία στεγάζει το Πάνθεον μέχρι σήμερα.

*Η ανάρτηση έγινε στο facebook από τον Περικλής Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight