Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση στην Πάτρα για την 28η Οκτωβρίου -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση...

Σύμμαχος ο καιρός

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με την καθιερωμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της οδού Αγίου Ανδρέου. Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να παρακολουθήσει την παρέλαση και να χειροκροτήσει θερμά τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Νωρίτερα εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελευθερίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

 

14:00 Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της παρέλασης ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους οπλίτες μας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα πάρα πολύ φιλόξενη και για αυτούς που έχουν ανάγκη και για αυτούς που έρχονται ειρηνικά και με φιλία. Για τους άλλους, ο λαός μας και τα βουνά μας είναι αμείλικτοι. Το "όχι" είναι διαρκές και διαχρονικό». Επίσης, ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι «σήμερα τιμάμε τα νιάτα μας και την πατρίδα μας και όπως πολύ σωστά ελέχθη, ενάντια σε κάθε εξάρτηση».

Νωρίτερα εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελευθερίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

12:50 Τελείωσε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας. Ακολούθησε στην Αγίου Ανδρέου πορεία και 200 συγκεντρωμένων ατόμων.

 

12:35 Μόλις ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Πάτρα, ακολουθεί η στρατιωτική.

 

12:19 Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παρέλαση, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάνουν πορεία διαμαρτυρίας περίπου 200 άτομα. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην Αράτου και υπάρχει συζήτηση με τους Αστυνομικούς με πρόθεση να "παρελάσουν" μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

 

12:00 Αρκετός κόσμος στο κέντρο της Πάτρας παρακολουθεί την παρέλαση των μαθητών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

11:43 Ολοκληρώθηκε η Δοξολογία στην Ευαγγελίστρια, από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Αγίου Ανδρέου. Κλειστοί αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας.

"Κρατάει" ακόμα ο καιρός.

 

11:05 Σε εξέλιξη αυτή την ώρα Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη και των Αρχών της Πόλης.

 

9:10 Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται σήμερα με την Επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:

-Στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης

-Στον Πύργο ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης

-Στα Καλάβρυτα ο Γενικός  Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ηλίας ΞΑνθάκος

-Στο Μεσολόγγι ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας  Παυσανίας Παπαγεωργίου

Στην Πάτρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

-7.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

-8.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας.

-11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου (τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ).

-11.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.

-12.00 μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

-17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα, Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

 

Για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

-7.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

-8.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

-8.15 π.μ. Φιλαρμονικές θα περιέλθουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα εκτελούν θριαμβευτικά Θούρια και Εμβατήρια.

-10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυριδώνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Ελευθερία Τσακανίκα Υποδιευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

-11.15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Προσκλητήριο Πεσόντων Μεσολογγιτών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο και σιγή ενός λεπτού.

-11.30 π.μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Κέννεντυ, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Σωματείων, Οργανώσεων, μαθητών, σπουδαστών, ΤΕΙ μαθητών, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.

-17.00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στην κεντρική πλατεία.

Στον Πύργο θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:


Σάββατο  28 Οκτωβρίου

-7.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών.

-8.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».

-10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού (τέλος προσέλευσης επισήμων 09.59 π.μ). Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει ομιλία από τον φιλόλογο καθηγητή του Γυμνασίου Καράτουλα    Γεώργιο Κουρκούτα.

-10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.

-11.30 π.μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην οδό Μανωλοπούλου των Σωματείων, Οργανώσεων, μαθητών, σπουδαστών, ΤΕΙ μαθητών, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το τέλος της παρέλασης ο λαογραφικός όμιλος Πύργου «Ηλείων παράδοσις» στην κεντρική πλατεία Πύργου θα πραγματοποιήσει χορευτική εκδήλωση, με παρουσίαση  εθνικών παραδοσιακών χορών ( με ευθύνη του Δήμου Πύργου).

-17.30 μ.μ. Υποστολή σημαίας.

 

Υπό βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα; Χαλάει ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση για την περιοχή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις