Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η "ψυχή" της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Βάγια Ζεππάτου αποκαλύπτει το όνειρό της

Η "ψυχή" της Ορχήστρας Νυκτών ...

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

Η διάδοχος του Θανάση Τσιπινάκη στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων δηλώνει εκ φύσεως αισιόδοξος και χαρούμενος άνθρωπος και θέλει να δει την Ορχήστρα να αποτελεί πόλο έλξης για νέους μουσικούς, δημιουργούς και ακροατές. Η διευθύντρια των Πατρινών Μαντολίνων, Βάγια Ζεππάτου, μίλησε στο περιοδικό Best.

Κυκλοφόρησε το περιοδικό Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Πώς κύλησαν αυτά τα χρόνια που έχεις αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας;

Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής μου, ναι ήταν πολύ διαφορετικά και  ταυτόχρονα πολύ δημιουργικά. Γεμάτα προκλήσεις, νέες εμπειρίες και πολύ μουσική… Όταν καλείσαι, να αναλάβεις έναν καινούργιο ρόλο τότε πάντα βρίσκεις μέσα σου τις διόδους για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που προκύπτει. Ο Θανάσης Τσιπινάκης, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος μας δίδαξε να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και να παλεύουμε γι’ αυτό με πάθος.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που είχες να αντιμετωπίσεις από αυτή τη θέση;

Αυτό που είχα να αντιμετωπίσω σίγουρα δεν ήταν «δύσκολο». Ήταν το νέο, το καινούργιο που έπρεπε να ανακαλύψω! Δεν ήμουν μόνη μου πότε. Τριάντα άνθρωποι, η Ορχήστρα μας, ήταν και είναι, ο καθένας με τον τρόπο του δίπλα μου, οικογένεια και στήριγμά μου.

Ένιωσες ποτέ ότι υπήρξαν κάποιοι που πίστευαν πως δεν θα καταφέρεις να κρατήσεις την Ορχήστρα «ζωντανή»;

Πάντα σε κάθε νέο ξεκίνημα υπάρχουν άνθρωποι που σε εμπιστεύονται και άλλοι που σε αμφισβητούν. Αυτή είναι και η μαγεία της «διαφορετικότητας».

Τελικά ποια είναι τα συστατικά της επιτυχία της;

Αν ξέραμε όλα τα συστατικά της επιτυχίας, τότε δεν θα είχε νόημα να παλεύουμε! Στόχος μας είναι η Ορχήστρα να αποτελεί πόλο έλξης για νέους μουσικούς, δημιουργούς και ακροατές! Να κινείται πολιτιστικά παράλληλα με τις ανάγκες της εποχής και να θέτει, ποιοτικά κριτήρια στις επιλογές της.

Ποια από τις στιγμές που έζησες αυτά τα χρόνια με την Ορχήστρα σε έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη;

Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος άνθρωπος. Σε όλες τις μουσικές στιγμές της Ορχήστρας, νιώθω την ίδια χαρά και ολοκλήρωση, για την προσπάθεια, για το «αποτέλεσμα», για το χειροκρότημα, το ταξίδι… Ξεχωρίζω την συναυλία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, επίσημοι προσκεκλημένοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, την συμμετοχή της Ορχήστρας στην παράσταση «Τρωάδες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο μαγευτικό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (ήταν ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου που εμφανίστηκε ολόκληρη ορχήστρα σε παράσταση αρχαίου δράματος), οι εμφανίσεις της Ορχήστρας στο Ηρώδειο (2012 Σαββόπουλος, 2013 Τρωάδες, 2014 Μητσιάς), τις ιδιαίτερα απαιτητικές συναυλίες κλασικού ρεπερτορίου στο Δημοτικό Θέατρο, Καθολική Εκκλησία κ.α, το φετινό ταξίδι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την καλοκαιρινή συναυλία αφιέρωμα στους Beatles στο Φεστιβάλ και πολλά άλλα (μην αναφερθώ σε όλα, χαχα!)

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον της Ορχήστρας;

Μπορεί η εποχή να αποτρέπει τους νέους από την πραγματοποίηση των ονείρων τους, όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε ούτε για μια στιγμή να ονειρευόμαστε νέες συνεργασίες, νέες συμμετοχές σε Φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων και για μια πόλη πολιτιστικά ισχυρή με περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία και έμπνευση. Μια χώρα που θα καταφέρει να κρατήσει τους νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργούς ΕΔΩ! Αυτή είναι και η ευχή μου για τη νέα χρονιά!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight