Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυο μήνες παρατημένο το ιστιοφόρο που προσάραξε στο Δρέπανο της Πάτρας- Το μονοπάτι της Παναγιάς που… τρώει τα σκάφη

Δυο μήνες παρατημένο το ιστιοφόρο που πρ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Δεν έχει βρεθεί τρόπο για την ρυμούλκησή του

Από τις 14 Απριλίου παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή του Δρεπάνου και πιο συγκεκριμένα στο σημείο που αποκαλείται «μονοπάτι της Παναγιάς» ένα ιστιοφόρο το οποίο οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν στην στεριά. Το σημείο αποτελεί τον τρόμο και τον φόβο των καραβοκύρηδων που περνάνε από εκεί καθώς ουσιαστικά ένα κομμάτι στεριάς χωρίζει τη θάλασσα στα δύο με αποτέλεσμα αρκετοί καπετάνιοι να χάνουν τον έλεγχο.

Τα περιστατικά είναι συχνά καθώς, παρά την χαρτογράφηση που υπάρχει αλλά και τον φάρο που λειτουργεί στο σημείο πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί «πέφτοντας» ουσιαστικά στην «παγίδα» της φύσης. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ιστιοφόρο το thebest.gr επικοινώνησε με τόσο με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας όσο και με το Λιμενικό Τμήμα του Ρίου που έχει αναλάβει την υπόθεση, ωστόσο αυτό που διαφαίνεται είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνσή του.

 

Ιστιοφόρο έχει εξωκείλει και παραμένει -εδώ και 36 ώρες- πάνω στο "μονοπάτι της Παναγίας" στο Δρέπανο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Το κόστος της μεταφοράς σε τέτοιες περιπτώσεις βαραίνει τον ιδιοκτήτη με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία των Αρχών όμως δεν φαίνεται να έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που του αναλογούν. Άλλωστε η απομάκρυνση του εν λόγω ιστιοφόρου είναι δύσκολη.

Όπως πληροφορούμαστε ούτε τα ρυμουλκά μπορούν να πλησιάσουν για να το τραβήξουν καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί και να βυθιστεί αλλά ούτε και από την στεριά μπορεί, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να στηθεί μια επιχείρηση για την απομάκρυνσή του.

Λύσεις βέβαια υπάρχουν αλλά παραμένει άγνωστο εάν ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να εφαρμοστούν. Προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να το έχει παρατήσει, βρίσκεται δηλαδή σε συζήτηση με τις λιμενικές αρχές, κατά συνέπεια δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιο σχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του με αντίστοιχο καταλογισμό σ’ εκείνον των εξόδων της ρυμούλκησης.

Έτσι το θέμα παραμένει επί δύο και πλέον μήνες σε εκκρεμότητα, σε αντίθεση με άλλες πιο απλές περιπτώσεις του παρελθόντος, που αντιμετωπίστηκαν πιο γρήγορα. Όπως ενημερωνόμαστε δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, γίνεται όμως προσπάθεια να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.

 

Το "ναυάγιο"... του Δρεπάνου έγινε το ιστιοφόρο που εξώκειλε κατά την πρόσφατη κακοκαιρία - DRONE ΒΙΝΤΕΟ

 

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ... ΠΡΟΣΑΡΑΞΕΩΝ

Το σημείο πάντως έχει «καταπιεί» αρκετά περαστικά καράβια το τελευταίο διάστημα με το Λιμενικό να υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 1-2 ιστιοφόρα ή άλλα ιδιωτικά σκάφη βγαίνουν και χτυπάνε αμμογλώσσα.

Χαρακτηριστικά πέρυσι τον Αύγουστο το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου ενημερώθηκε για την προσάραξη ενός σκάφους με σημαία Λουξεμβούργου με τέσσερις επιβαίνοντες. Άμεσα στο σημείο έφθασαν στελέχη της λιμενικής αρχής και το σκάφος αποκολλήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα άλλο ιστιοφόρο σκάφος, με σημαία Γερμανίας αυτή την φορά, προσάραξε στο σημείο. Και σε αυτή την περίπτωση το σκάφος αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού και προσέδεσε στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να τραυματιστεί ο Γερμανός καπετάνιος του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις